Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:06:36

Перші результати операції "Первоцвіт 2016"

11.03.2016   08:25Агенцiя

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області інформує, що у весняно-літній період на території Чернігівської області проводиться операція “Первоцвіт” з метою посилення заходів державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу.

Слід зазначити, що попри постійну роз’яснювальну роботу серед населення, в тому числі і через ЗМІ, фактів порушень вимог природоохоронного законодавства в галузі збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, на жаль, не меншає.

Так, у передсвяткові та святкові вихідні дні, особовим складом Держекоінспекції проводились планові рейд-перевірки з метою збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу.

В результаті затримано 3-х громадян, які здійснювали незаконний збір квітів підсніжника білосніжного – виду занесеного до Червоної книги України, в місці його зростання (до речі, на території об’єкту природно-заповідного фонду України).

А також затримано 1 громадянку, що здійснювала продаж квітів підсніжника білосніжного без документів, підтверджуючих законність їх придбання.

В усіх випадках на порушників складені відповідні адміністративні матеріали, які направлені на розгляд до місцевих судів. Квіти рослин вилучені у встановленому законодавством порядку.
Збитки, завдані навколишньому середовищу внаслідок незаконного збору червонокнижних первоцвітів становлять майже 24 тис. грн. Чекаємо на рішення судів.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре закликає громадян бути свідомими, не знищувати, не паплюжити природу рідного краю, а берегти її для нащадків; не зривати ранньоквітучі рослини, не торгувати ними та не купувати.

Пам’ятайте, що квіти зів’януть за кілька днів, а шкода нанесена природі – назавжди!

Дякуємо всім громадянам, яким не байдужу збереження природного багатства та охорона довкілля. Сподіваємося і надалі на тісну співпрацю.

Інспекцією продовжується робота по контролю за дотриманням вимог діючого законодавства під час використання об’єктів рослинного світу, в тому числі і таких, що занесені до Червоної книги України.

Якщо Ви стали свідком незаконного збору або продажу весняних квітів, будь-ласка, повідомте про це Інспекцію на номером (0462)65-13-65 або (04622)4-23-73.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини