Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:45:44

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

10.03.2016   09:09Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 9 березня до 8:00 10 березня 2016 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 2 випадки загибелі на водних об’єктах, 2 дорожньо-транспортні пригоди та 2 випадки виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої Світової війни. Внаслідок цих подій загинуло 3 особи та 2 особи постраждало.


Загибель на водних об’єктах
– 2:

- в р. Сож біля с. Нові Яриловичі Ріпкинського району о 9 год. 30 хв. 9 березня працівниками Чернігівської обласної рятувально-водолазної служби та групи підводного розмінування АРЧ АРЗ СП У ДСНС України у Чернігівській області виявлено та піднято на поверхнютіло мешканця с.Нові Яриловичі, 1986 року народження, який потонув 8 березня 2016 року. Обставини смерті встановлюються;

- в місцевому ставку в с. Петрівка Щорського району о 17 год. 20 хв. 9 березня  працівниками Сосницького рятувально-водолазного посту виявлено та піднято на поверхнютіла мешканця с.Петрівка Щорського району, 1983 року народження, та мешканця с. Камка Щорського району, 1982 року народження, які потонули  8 березня 2016 року. Обставини смерті встановлюються.


Дорожньо-транспортні пригоди – 2:

- в с. Сильченкове Талалаївського району по вулиці Ватутіна о 19 год. 20 хв. 8 березня водій мопеду «ALFA LUKS» не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з припаркованим на узбіччі дороги автомобілем «ВАЗ-2121». Внаслідок пригоди водій мопеду отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Талалаївської центральної районної лікарні;

- на 171 км автодороги Київ-Чернігів-Нові Яриловичі біля с.Роїще  Чернігівського району о 1 год. 21 хв. 9 березня водій автомобіля «OPEL OMEGA», перебуваючи в стані алкогольного сп′яніння,не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з металевим відбійником. Внаслідок пригоди водій автомобіля отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Чернігівської міської лікарні №2.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої Світової війни - 2:

- в м. Мена на 57 км Щорської дистанції Південно-Західної залізниці (на відстані 15 м від колії) о 9 год. 30 хв. 9 березня було виявлено артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Другої Світової війни. При обстеженні території було додатково виявлено: 6 артилерійських снарядів калібру 45 мм, 2 гранати РГД-33 та 20 підривників до артилерійських снарядів. О 16 год. 40 хв. 9 березня всі вибухонебезпечні предмети були знищені групою розмінування 8 Навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури;

- в м. Новгород-Сіверський на відкритій території о 14 год. 10 хв. 9 березня було виявлено 2 артилерійські снаряди калібру 100 мм, 1 артилерійський снаряд калібру 76 мм, 1 мінометну міну калібру 37 мм та 1 мінометну міну калібру 120 мм часів Другої Світової війни.
Місце виявлення вибухонебезпечних предметів охороняється співробітниками Новгород-Сіверського ВП ГУ НП в Чернігівській області. Подана заявка на знешкодження до управління ДСНС України у Чернігівській області.


Гідрологічна ситуація:

На р. Дніпро, р.Десна та р. Сейм продовжуються підйоми рівнів води.
На р. Снов біля м. Щорс вода  вийшла на низькі дільниці заплави.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 9 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Щорс – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 9 березня до 20 години 10 березня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер східний 5-10 м/с. Температура по області вночі 1-6º тепла, вдень 6-11º тепла.
По Чернігову  температура вночі 3-5º тепла, вдень 9-11º тепла.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини