Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:13:27

Громадське здоров’я. Актуальний стан і перспективи

04.03.2016   11:51

У Чернігівській міській раді 3 березня відбулось засідання круглого столу «Громадське здоров’я. Актуальний стан і перспективи».

У засіданні взяли участь заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, заступник міського голови Ольга Хоніч, представники МОЗ України, керівники медичних закладів міста Чернігова.

Головним питанням, яке розглядалось на круглому столі, було питання розвитку первинної медичної допомоги на засадах сімейної медицини у контексті реформування охорони здоров’я.

Міський голова В. Атрошенко привітав поважних гостей та сказав, що головне завдання міської влади – створити всі необхідні умови для того, щоб медична галузь достойно виконувала покладені на неї обов’язки. «А завдання лікарів – провести ті реформи, що покращать медичне обслуговування наших жителів», - додав міський голова, звертаючись до лікарів, присутніх на заході.

Говорячи про розвиток первинної медичної допомоги, заступник Міністра охорони здоров’я зазначив, що «люди на місцях не перейнялися філософією сімейної медицини. Ми надіємось, що система сімейної медицини на прикладі Чернігова покаже свої переваги. І в той же час, це не означає, що мінімізуються інші напрямки розвитку медицини. Але первинною ланкою повинна стати сімейна медицина».

За результатами обговорення питань розвитку первинної медичної допомоги на круглому столі підписано Меморандум щодо співробітництва Чернігівської міської ради та Української Асоціації сімейної медицини.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини