Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:17:30

Оперативна інформація щодо аварії на газовій свердловині між с. Мрин та с. Плоске Носівського району

29.02.2016   07:42

Станом на 13 год. 28 лютого продовжуються аварійно-відновлювальні роботи по ліквідації наслідків газової свердловини.

О 12 год. 30 хв. 28 лютого 2016 року продовжено ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, пов'язаної з розгерметизацією газової свердловини № 70 на території Червонопартизанського підземного сховища газу Мринського ВУПЗГ філії УМГ "Київтрансгаз" ПАТ "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз Україна".

В період з 08 год. 00 хв. 28 лютого 2016 року проводились підготовчі роботи по встановленню установки КП-25 для демонтажу пошкодженого превентора.

Об 11 год. 00 хв. несправний превентор було знято з кріплення та розпочато роботи по встановленню нового превентора.

О 12 год. 15 хв. новий превентор встановлено на фланцеве з'єднання свердловини, проводяться роботи по його кріпленню. Після кріплення превентора буде проведено ряд заходів по припиненню несанкціонованого витоку газу. Одним із заходів може бути подача розчину "легкої води" для зниження тиску в свердловині.

О 12 год. 50 хв. виток газу припинено. Проводяться технологічні роботи по обвязці устя для подальшого введення даної свердловини в експлуатацію.

За даними пересувної лабораторії "Атмосфера" ГУ ДСНС України у Полтавській області загазованості повітря немає.

Уповноважений керівник робіт з ліквідації аварії - головний інженер «Київтрансгазу» Зябченко Ю.Д. Керівник штабу з ліквідації аварії - директор Мринського виробничого управління підземного зберігання газу ПАТ «Укртрансгаз» Гладких В.М. Від ДСНС до штабу входять заступник начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації Управління ДСНС у Чернігівській області Афанасьєв І.М. та заступник начальника АРЗ СП ГУ ДСНС у Полтавській області Коломієць Р.М. (фахівець з ліквідації аварій на газових свердловинах).

Всього до ліквідації аварії залучено 104 чол. та 30 од. техніки, в тому числі від ДСНС 67 чол. особового складу та 18 од. техніки (У ДСНС України у Чернігівській області 37 чол. особового складу та 12 од. техніки, ГУ ДСНС України у Полтавській області 30 чол. особового складу та 6 од. техніки).

Станом на 7 год. 28 лютого продовжуються аварійно-відновлювальні роботи по ліквідації наслідків газової свердловини.

Всього до ліквідації аварії залучено 118 чол. та 33 од. техніки, в тому числі від ДСНС 67 чол. особового складу та 18 од. техніки.


27 лютого о 09:00 з метою ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов'язаної з розгерметизацією газової свердловини №70 на території Червонопартизанського підземного сховища газу Мринського ВУПЗГ філії УМГ "Київтрансгаз" ПАТ "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз Україна" проводиться очищення бурового майданчику та прилеглої території від залишків конструктивних елементів за допомогою техніки (1 бульдозер) ПАТ "Укртрансгаз", здійснюється підготовка до проведення комплексу заходів по виведенню бурового агрегат УПА-50 з місця установки, продовжується контроль за станом загазованості повітряного середовища в зоні аварії та за її межами.

Для проведення робіт залучено: 14 одиниць техніки та 42 чоловіки від

У ДСНС України у Чернігівській області, 6 одиниць техніки та 30 чоловік особового складу від ГУ ДСНС України у Полтавській області; 12 одиниць техніки та 37 чоловік від ПАТ "Укртрансгаз".

Між с. Мрин та с. Плоске Носівського району Чернігівської області близько 20 год. 25 лютого на території Мринського виробничого управління підземного зберігання газу ПАТ «Укртрансгаз» управління магістральних газопроводів «Київтрансгазу» при проведенні ремонтних робіт на газовій свердловині № 70 сталася аварія з подальшим фонтануванням газу, без послідуючого загорання. Жертв та постраждалих немає.

Силами ДСНС вжито заходи щодо забезпечення пожежної безпеки в населених пунктах Мрин і Плоске та контролю загазованості прилеглої місцевості. На ранок 26 лютого заплановано початок робіт з підготовки та наведення превентора на аварійну свердловину.

26 лютого в Управлінні ДСНС у Чернігівській області під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича відбулось засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Всього до ліквідації аварії залучено 97 чол. та 23 од. техніки, в тому числі від ДСНС 65 чол. особового складу та 17 од. техніки. Розгорнуто штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Організацію робіт на місці події здійснює уповноважений керівник робіт з ліквідації аварії - головний інженер «Київтрансгазу».

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини