Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:35:47

Практично відпрацьовано дії спеціалізованих аварійно-рятувальних служб цивільного захисту

22.02.2016   10:17

Під час роботи комісії Державної служби України з надзвичайних ситуацій, яка перевіряє стан забезпечення цивільного захисту на території Чернігівської області, нещодавно у місті Прилуки на території підприємства "Білкозин" проведені тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної надзвичайної ситуації, яка трапилась в результаті витоку хімічно-небезпечної речовини - аміаку.

В ході проведення заходу було практично відпрацьовано дії спеціалізованих аварійно-рятувальних служб цивільного захисту міста.

За легендою, на території підприємства стався виток аміаку, в результаті чого постраждало двоє людей. За викликом на місце події прибули спеціалізовані та аварійно-відновлювальні формування міста, які оперативно провели розгортання сил та організували надання допомоги умовно постраждалим.

Рятувальники 12-ї пожежно-рятувальної частини у спеціальних костюмах та апаратах захисту органів дихання провели розвідку небезпечної зони та організували евакуацію постраждалих до карет швидкої допомоги, які чекали за межами небезпечної зони. Працівники Національної поліції перегородили проїзд транспортних засобів та не допускали сторонніх осіб до місця пригоди.

На місці пригоди було проведене виїзне засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. В ході роботи створено штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, уточнено завдання спеціалізованим службам цивільного захисту.
Аварійними формуваннями підприємства "Білкозин", проведено евакуацію персоналу, а також припинено виток аміаку. Пожежно-рятувальні підрозділи встановили водяну завісу з метою осадження хмари небезпечної хімічної речовини.

Діям аварійних формувань об'єкту та спеціалізованих служб міста було надано позитивну оцінку з боку співробітників ДСНС України, які зазначили, що органи управління та сили цивільного захисту Прилуцького району в цілому готові до виконання завдань за призначенням.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини