Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:40:10

Нове в оподаткуванні – 2016 на семінарі

18.02.2016   11:29

З 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України від 24.12.2015 р. № 909-VIII „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році”. Про запроваджені нововведення та як вони вплинули на чинне податкове законодавство надали роз’яснення на черговому безкоштовному семінарі міські податківці.

Так, начальник відділу податку на прибуток Ольга Зубок розповіла присутнім, що у 2016 році сплата щомісячних авансових внесків вже не здійснюється, а платники , які за новими правилами повинні подавати у 2016 році декларацію з податку на прибуток за податкові (звітні) періоди -  квартал, півріччя, три квартали, рік, у податковій звітності за  три квартали 2016 року визначатимуть авансовий внесок з податку на прибуток у розмірі 2/9 податку на прибуток, який підлягатиме сплаті до 31.12.2016 року. Виступаюча зазначила, що з 1 січня 2016 року запроваджено поквартальне декларування податку на прибуток. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком.

Про нововведення в частині застосування норм  Кодексу щодо оподаткування податком на додану вартість, у тому числі для сільськогосподарських підприємств, окремі особливості нарахування та сплати ПДВ, проведення перерахунку частки використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях з урахуванням змін, внесених до правил формування податкового кредиту з липня 2015 року, терміни коригування в податковій декларації з ПДВ податкових зобов’язань та податкового кредиту на підставі розрахунку коригування до податкової накладної учасники семінару дізналися з виступу  начальника відділу контролю за декларуванням ПДВ  Вікторії Соломко. Вона також акцентувала увагу  на заповненні податкової звітності з ПДВ за січень 2016 р.  за новою формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21 «Про затвердження форм та порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість».

На змінах правил оподаткування податком на доходи фізичних осіб, розмірі податкової соціальної пільги у 2016 році, адмініструванні військового збору зупинилася  начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Алла Супрун.

«Переглянуто розмір основної ставки податку, зокрема для доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат. Відтепер ставка податку становить 18% бази оподаткування щодо доходів, нарахованих (виплачених,наданих) у тому числі, але не виключно у формі: заробітної плати, інших заохочувальних виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами. Крім зазначених доходів ставка у розмірі 18% застосовується, зокрема, до іноземних, пасивних доходів, доходів від підприємницької  та незалежної професійної діяльності тощо»,-  зазначила керівник підрозділу. Користуючись нагодою Алла Супрун нагадала, що з 1 січня  2016 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян за минулий рік, яка триватиме до 1 травня. Податківець закликала платників сумлінно виконати свій конституційний обов’язок - своєчасно подати декларацію та сплатити податок. 
             
Обговорили учасники заходу і суттєві нововведення, запроваджені в поточному році  в адмініструванні акцизного податку.

Не залишилися поза увагою і зміни в обчисленні єдиного податку, рентної плати, ЄСВ, податку на майно та інших обов’язкових платежів.  Учасників семінару поінформували про роботу електронних сервісів ДФС України і адміністративні послуги, які надаються фахівцями інспекції. По закінченню заходу присутні мали можливість задати запитання працівникам податкової та отримати відповіді.

Підбиваючи підсумки семінару можна сказати, що подібні зустрічі податківців з платниками є надзвичайно важливі, адже вони дають змогу вирішити нагальні питання шляхом конструктивного діалогу та підвищити рівень обізнаності платників податків. Такі заходи будуть проводиться  міськими податківцями і  надалі.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини