Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:48:23

В Бахмачі поліція контролює ситуацію на вулицях за допомогою відеоспостереження

15.02.2016   13:56

Це перший райцентр на Чернігівщині, де встановлена система відеоспостереження за вулицями міста, а її сигнал виведений на монітор чергової частини відділу поліції.

Як розповів очільник ГУНП в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін, тепер поліцейські в реальному часі (а в разі потреби й в запису з архіву) можуть контролювати і проясняти ситуацію на вулицях. Нині в Бахмачі вже встановлено 8 камер.

Міський голова Бахмача Павло Шимко планує найближчим часом частину з них замінити на камери з більшою роздільною здатністю, які зможуть чітко розпізнавати людські обличчя та автомобільні номери. На це оновлення сесія Бахмацької міськради вже виділила 40 тисяч гривень.

Процес установки камер відеоспостереження стартував ще в 2013 році, але з невідомих причин був зупинений. Протягом останніх двох місяців ця програма реанімована і процес установки камер в місті запущений. Міська рада Бахмача придбала на баланс комунального підприємства камери, а місцевий провайдер безкоштовно дав у користування свої мережі. Картинку вивели на монітор чергової частини. Тепер черговому залишається тільки дивитися на екран і фіксувати можливі правопорушення.

Все це стало реальністю завдяки здоровій взаємодії між місцевою владою, поліцією та бізнесом у прагненні підтримувати належний правопорядок на вулицях міста.
Едуард Альохін висловив подяку меру Бахмача Павлу Шимку та підприємцю Олегу Рубану, який надав у безкоштовне користування свої кабельні мережі, а також всім, хто на практиці допоміг зробити цей невеликий крок до Європи.

Під час робочої зустрічі в Бахмачі було прийнято рішення зобов'язати підприємців при відкритті бізнесу або здачі об'єкта в експлуатацію встановлювати відеокамери, які будуть закільцьовані в загальну мережу. Дуже хотілося б, щоб ця історія послужила прикладом всім іншим представникам місцевого самоврядування нашої області.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини