Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:49:42

Чернігівщина вшановує Героїв Дебальцевого. ФОТО

15.02.2016   07:46Агенцiя

14 лютого, в обласному центрі відбулися заходи до Дня пам’яті «Герої Дебальцевого». Владці, військові та їхні родини разом із волонтерами й громадськістю пом’янули полеглих Героїв і вшанували віддану службу захисників України з числа військових 13 батальйону територіальної оборони.

Плеяду заходів із вшанування Героїв Дебальцевого розпочав короткий мітинг і покладання квітів до меморіальних стендів військовослужбовцям Чернігівщини, загиблим у зоні АТО. Далі всі охочі рушили до храму Святої великомучениці Катерини, де відбувся молебень за загиблими воїнами.

Після цього в обласному філармонійному центрі на всіх учасників заходу чекали збори й патріотичний концерт. Першим організатори запросили звернутися до присутніх військових голову Чернігівської ОДА Валерія Куліча. Керівник виконавчої влади області виголосив щиру емоційну промову: «Шановні друзі, шановні ветерани 13-го батальйону, члени родин загиблих військових! Ми прожили дійсно тяжкий рік. Але я пишаюся тим, що багато кого з вас я знаю особисто. Так склалося, що багато довелося спілкуватися з вашими дружинами й матерями, щоб якнайшвидше ви повернулися додому. Бо необхідність виводу 13 батальйон тероборони з зони бойових дій якраз збіглася у часі з початком моєї роботи в ОДА. Багато пережито і, дякувати Богу, це вже для нас усіх історія. Я переконаний, що для всіх, хто зібрався у цій залі, головна мета – це щоб таких історій у нашому житті більше не повторилося, щоб ми мирно жили й працювали. Бо людина передовсім хоче радіти життю, а не воювати, війна для людини є не природньою. Але, на жаль, так склалося, що право на мирне життя треба відстоювати, відвойовувати. Тому хочу подякувати вам, ветерани, і привітати з пам’ятною датою. До речі, 13 батальйон територіальної оборони створювався саме як формування територіальної оборони Чернігівщини, і в подальшому, за нинішніми планами, буде постійно дислокуватися на території області. А зі свого боку запевняю, що, як і раніше, буду всіляко допомагати вам і родинам військових, щоб мирне життя кожного було успішним і вдалим. Дякую вам, слава Україні!»

Після цього на сцені філармонійного центру фестивалів і концертних програм відбулося вручення державних нагород військовослужбовцям Чернігівщини.

Указом Президента України за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, високий професіоналізм, вірність військовій присязі орденом «За мужність» III ступеня нагороджений капітан третього рангу Літковець Юрій Сергійович.

Указом Президента України за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі медаллю «Захиснику Вітчизни» нагороджені учасники АТО-військовослужбовці 13-го окремого мотопіхотного батальйону:

солдат Бєлкін Валерій Миколайович;

солдат Гавриш Дмитро Сергійович;

старший солдат Давиденко Андрій Володимирович;

солдат Завадко Дмитро Володимирович;

молодший лейтенант Іваненко Олег Олександрович;

сержант Ігнатенко Сергій Васильович;

старший солдат Кіриєнко Олександр Олександрович.

Від імені органів влади слово також мали голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко і Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Після офіційної частини на всіх гостей чекала патріотична концертна програма. А для дітей військовослужбовців було організовано змістовне дозвілля.

Окремо згадаємо, що за весь час війна на сході країни забрала життя вже 139 наших земляків. Серед них 24 військовослужбовці 13-го мотопіхотного батальйону. Багато з них загинули саме в боях за Вуглегірськ і Дебальцеве. Згадаємо Героїв поіменно:

капітан Олексій Коновалов;

молодший сержант Євгеній Кравченко;

сержант Олег Куслій;

сержант Віталій Колесник;

сержант Сергій Баран;

солдат Володимир Бахмач;

солдат Олександр Бригинець;

солдат Володимир Брешинський;

солдат Володимир Близнюк;

молодший сержант Іван Томилко;

старший солдат Павло Старченко;

старший солдат Олег Соломаха;

солдат Анатолій Синчак;

молодший сержант Максим Головатий;

солдат Віталій Гирич;

солдат Олександр Онопрієнко;

солдат Василь Остапчук;

солдат Віктор Попик;

солдат Дмитро Полигенько;

сержант Руслан Джужа;

старший лейтенант Ігор Марквас;

старший сержант Андрій Мельник;

сержант Сергій Харитонов;

солдат Вадим Лобода.

Слава Героям!

 

ФОТО Віктор Кошмал

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.