Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:36:38

"Прилуцьку дорожньо-експлуатаційну дільницю" примушували працювати з "відкатами"?

08.02.2016   15:38

Рівень «відкатів» при Януковичу складав 15%, зараз вже 22%, тобто 22% від вкраденого, і які треба передати «на гору» − тому, хто дозволяє красти.

Корупція в Україні з якою борються всі, навіть, як не дивно, і самі корупціонери,  вкоріняється ще глибше. Одним з проявів корупції є схема, за якою штучно доводять підприємства до банкрутства, а потім продають,  ріжуть на металобрухт,  або просто передають у власність чи брату, чи свату, чи куму, і не позаздриш тому, хто опиниться на шляху тієї корупційної схеми.

Приблизно по такій схемі директор обласного автодору Тишина А.О. збирався відібрати у Прилуцького району асфальтобетонний завод «ГАЛКА», котрий є підрозділом філії «Прилуцька дорожньо-експлутаційна дільниця» — підприємства, яке обслуговує 534 км доріг по усьому Прилуцькому району та ділянку дороги у Бобровицькому районі, 107 км з яких відносяться до автодоріг національних (державного значення). Для їхнього зимового утримання потрібно мати  34 одиниці техніки. Натомість на балансі ДЕД знаходиться усього 15 одиниць, але реально працює тільки 7. Також Чернігівський облавтодор не перераховує кошти на запчастини, немає грошей на паливо, бо підприємство усе у боргах − на 2,5 млн. гривень, які наробив попередній директор. На підприємстві працює 50 чоловік, однак працівників, що безпосередньо виконують дорожні роботи, тільки 4.

Зараз підприємство очолює Петренко Ю.В., який намагається всіма силами не дати йому збанкрутувати, за що саме він і може поплатитися своєю посадою. Його старання не оцінив Тишина А.О., який вирішив позбутися Петренка Ю.В. і у терміновому порядку на його місце всадив Едуарда Брюму – хрещеника Анатолія Гузими – начальника обласної служби автомобільних доріг. Едуард нещодавно придбав диплом і розбирається у автодорожній службі так само, як і в космічній сфері. Мало того, що його сюди прислали, та ще й підприємство мусить платити за орендовану ним квартиру у Прилуках. Може вже почали «збирати» гроші на квартиру Едуардові, поки Петренко на лікарняному? Але сам Петренко вже є претендентом на «виліт», тоє не даремно його підсиджує Едуард. Чому така немилість до Юрія Володимировича? А тому, що відмовився брати участь у схемі, запропонованій йому Тишиною А.О.

Згідно схеми, Петренко повинен був писати, що возить пісок для посипання доріг аж з під Ічні, а брати його з найближчого кар’єру (село Заудаївка), тож різниця, як бачите, у вигляді відкату ділиться навпіл. Петренко Ю.В., ясна річ, відмовився. Є ще одна схема поповнення кишені корупціонера, який керує Чернігівським облавтодором: так, для посипання доріг закуповується ґрунтопісок (потреба для району до 3000 тон), але практично ніхто точно не обрахує, скільки фактично посипано тією сумішшю. Взагалі, ремонт доріг та їх обслуговування потребує чесних керівників, бо шпарин, де можна «взути» державу, дуже багато. Не дивно, що АБЗ «ГАЛКА» при минулих керівниках встиг начіпляти на себе стільки боргів. Але головне у цій справі те, що цей завод директор облавтодору хоче перевести у підпорядкування Вертіївської дорожньо-експлуатаційної дільниці, якою керує Кошовий, і який, теж «у схемі» директора облавтодору, а це означає, що Прилуцький район отримує подорожчання на кожній тонні асфальту, окрім того, філія «Прилуцька ДЕД» не являється юридичною особою, що означає − все фінансування підприємства здійснюється по настрою директора Тишини, у якого кошти приходиться вимолювати та виривати. Зараз, аби «підставити» Петренка Ю.В., він намагається затримувати кошти навіть на заробітну платню. Але цілком прогнозована доля цього підприємства, якщо АБЗ «ГАЛКА» приєднають до Вертіївки. Його просто поступово «збанкрутують», а потім приватизує чи сват, чи кум директора облавтодору, за яким (за підсумком розслідування Прилуцької Самооборони) тягнеться шлейф сумнозвісної історії про розкрадання 60 млн грн при будівництві та ремонті доріг його батьком, що свого часу очолював Чернігівський облавтодор. Та й, взагалі, ми дійшли висновку, що облавтодор — це підприємство-дармоїд, і користі з нього для області ніякої − тут займаються відкатами та відвертим розкраданням. Його керівники застрягли у далекому минулому, коли ще не було гасла: «Усі на боротьбу з корупцією!!!»

Для організації роботи по ремонту доріг області достатньо однієї структури – Обласної автомобільної служби доріг, якою поки що  керує Гузима. Не будемо називати прізвища інших причетних до розкрадання державного майна, поки що, але це не означає, що вони громаді не відомі, і що не будуть зроблені висновки. Якщо і надалі будуть намагатися забрати з району цей завод, то їх прізвища вилізуть на широкий загал, з детальним описом всіх схем. До речі, районне керівництво не у захваті від перспективи втрати заводу. Отож, завдяки реагуванню Прилуцької самооборони та Прилуцької РДА, ідею звільнити Петренка та передати цей завод Вертіївці, Тишина А.О. поки що залишив. Але на який час? Будемо спостерігати. Список працівників, які підписалися за Петренка Ю.В. складає 32 чоловіки. Тож сподіваємося, що вони всі разом, не дадуть знищити підприємство.

http://priluki.city/novyny/prilucku-dorozhno-ekspluataciynu-dilnicyu-primushuvali-pracyuvati-z-vidkatami

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини