Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:11:02

Кримінальна поліція Чернігова затримала квартирних злодіїв

08.02.2016   07:57

Зловмисники за допомогою фомки потрапляли в квартири на першому поверсі та виносили звідти всі цінні речі. Гроші витрачали на наркотики.

Як розповів тимчасово виконуючий обов'язки начальника Чернігівського відділу поліції підполковник поліції Олександр Крук, до чергової частини із заявою звернулася 36-річна чернігівка.

Вона повідомила, що в ніч на 2 лютого зловмисники через вікно залізли в її квартиру на першому поверсі та викрали пилосос, кухонний комбайн, електром'ясорубку та портативний DVD-програвач.

В ході подальшої перевірки поліція встановила, що до цієї крадіжки причетні двоє раніше судимих наркозалежних. Під час затримання зловмисників у старшого з них було вилучене знаряддя злочину - фомка. Підозрювані зізналися у скоєному та надали правдиві свідчення щодо їх причетності до ще двох квартирних крадіжок, скоєних в Чернігові.

Зловмисники вибирали квартири, в яких були відсутні власники. Вночі фомкою виламували двері або віджимали вікна та викрадали всі цінні речі, які збували на місцевих ринках. Гроші витрачали на наркотики. Поліція затримала чолов'яг саме під час пошуку нової квартири для здійснення крадіжки.

Олександр Крук повідомив, що за фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.