Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:45:56

Захист прав інтелектуальної власності контролює Чернігівська митниця ДФС

04.02.2016   07:48Агенцiя

Державна фіскальна служба України веде митний реєстр об'єктів права інтелектуальної власності, які охороняються відповідно до закону.

Відповідно до статті 399 Митного кодексу України на підставі даних митного реєстру у разі виявлення ознак порушення прав інтелектуальної власності щодо товарів, пред’явлених до митного контролю та митного оформлення, здійснюється призупинення митного оформлення товарів на 10 робочих днів, в разі необхідності продовження цього строку здійснюється не більш як на 10 робочих днів.

Протягом 2015 року Чернігівською митницею ДФС відповідно до статті 399 Митного кодексу України в 42 випадках призупинялося митне оформлення наступних товарів: запасні частини до вантажних автомобілів, мінеральна вата, зразки сигарет з фільтром для тестування, мотоцикли, силіконовий герметик, епоксидний клей, електрообладнання, телефон та автомобілі-самоскиди.

Відповідно до вимог частини 11 статті 399 Митного кодексу України правовласниками або їх представниками у 40 випадках надані разові дозволи не уповноваженим імпортерам (експортерам), як підстава для здійснення митного оформлення товарів, що містять об’єкти права інтелектуальної власності.

За матеріалами призупинення митного оформлення силіконового герметика та епоксидного клею, проводиться перевірка щодо наявності ознак порушення митних правил, передбачених ст. 476 Митного кодексу України.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.