Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 16:02:50

Стан захворюваності на грип та ГРВІ у Чернігові

03.02.2016   19:12Агенцiя

Сьогодні в Чернігівській міській раді відбулось чергове засідання міського оперативного штабу для координації дій щодо запобігання розповсюдженню захворювань на грип та ГРВІ на території міста Чернігова. Нараду провела заступник міського голови Ольга Хоніч.

На засіданні члени оперативного штабу прозвітували про санітарно-епідемічну ситуацію щодо грипу та ГРВІ, про готовність закладів охорони здоров’я міста до роботи в умовах епідемічної захворюваності на грип, про стан проведення обмежувальних протиепідемічних заходів у місті.

Начальник епідеміологічного відділу Чернігівського міського Управління Головного управління Держсанепідслужби України у Чернігівській області Світлана Аландаренко повідомила, що з 29 січня по 2 лютого поточного року в місті захворіло 3303 особи на грип та ГРВІ, з них 30,6% становлять діти до 17 років (1014 осіб).

За словами С. Аландаренко, показник захворюваності на грип та ГРВІ серед населення міста в порівнянні з аналогічним періодом минулого тижня зменшився на 10,7 %, складає 114,3 на 10 тис. населення та перевищив тижневий епідпоріг на 11,08%, денний епідпоріг на 57,8 %.

Захворюваність у порівнянні з минулим тижнем зменшилась серед всього населення на 10,8 %, серед дітей до 17 років - на 60,3 %.

Всього з початку епідемічного сезону захворіло на грип та ГРВІ 37079 мешканців міста - це 12,8 % від населення м. Чернігова, в т.ч. на грип - 871 особа - 0,3 %.

Кількість захворілих на грип та ГРВІ дітей до 17 років становить 19929 (45 % від дитячого населення), в т.ч. на грип перехворіло 645 (1,46 %).

Розподіл дітей, які захворіли, по віковим категоріям свідчить, що протягом звітного тижня (5 днів нагляду) частка дітей від 0 до 4 років збільшується, залишається превалюючою та становить 53,3 % від загальної кількості захворілих дітей (4 тиждень - 46,0 %); частка захворілих дітей від 5 до 14 років складає 39,5 % від загальної кількості захворілих дітей (4 тиждень - 47,8 %); найменше захворіло дітей у віці 15-17 років, на них припадає лише 7,1 % від загальної кількості захворілих дітей (4 тиждень - 6,2 %).

Станом на 2.02.2016 р. перехворіло на грип та ГРВІ у межах вікових груп:
77,5 % від дітей вікової групи 0-4 роки - 10460 чол.;
32,6 % від дітей вікової групи 5-14 років -7920 чол.;
24,0 % від загальної кількості підлітків 15-17 років - 1549 чол.

З початку епідсезону при проведенні вірусологічного моніторингу ізольовано штам вірусу грипу типу A (H1N1) пандемічний (свинячий) від 35 хворих, в т.ч. від 9 вагітних, 9 дітей (2007-2014 р.н.) та 6 померлих.

Госпіталізовано з 1.10.15 р. в стаціонарні відділення: 1039 чоловік з них - 632 дитини ( 60,8 % ).

«На даний час хворих з важким перебігом хвороби в реанімаційних відділеннях – немає», - зазначила С. Аландаренко та повідомила, що згідно офіційних повідомлень із лікувальних закладів міста протягом тижня зареєстровано ще один випадок смерті від грипу. Це жінка віком 77 років, вона із групи медичного ризику захворювання на грип.

Враховуючи стан захворюваності на грип та ГРВІ в місті Чернігові, додаткові канікули для чернігівських школярів продовжуються до наступного понеділка. Такий висновок зробили члени оперативного штабу.

Начальник управління освіти міської ради Василь Білогура повідомив, що в дошкільних навчальних закладах міста продовжується проведення моніторингу за відсутністю дітей у садочку. Так, станом на 2.02.201 р. по всіх ДНЗ міста відсутні 62,9 % вихованців. За даними управління охорони здоров’я 14,0% дітей відсутні з приводу захворювання. Дошкільні навчальні заклади, де даний показник перевищує 30 %, не зареєстровані.

Заступник начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець зазначила, що ситуація із захворюваністю дещо покращується. «Це показник того, що обмежувальні протиепідемічні заходи введені своєчасно і вони результативні», - додала О. Малець, а також повідомила, що всі медичні заклади будуть продовжувати працювати 7 днів на тиждень.

Заступник міського голови Ольга Хоніч зазначила, що всі відповідальні служби повинні далі продовжувати працювати в посиленому режимі, контролювати виконання обмежувальних протиепідемічних заходів, насамперед, стан здоров’я працівників підприємств та організацій, всі вони повинні дотримуватись маскового режиму.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини