Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:55:06

За рахунок реалізації безхазяйного майна бюджети поповнилися на 509,5 тисяч гривень

27.01.2016   08:05Агенцiя

За несприятливих економічних умов, які, на жаль, склалися у нашій державі, залучення додаткових ресурсів надходжень стабілізує процес наповнення бюджетів для забезпечення ефективного функціонування економіки країни.

Як повідомили в управлінні погашення заборгованостей ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області, за 2015 рік обліковано майна з ознаками безхазяйного на загальну суму 94,8 тис гривень.
        
Загалом, станом на початок 2016 року майна з ознаками безхазяйного на обліку в інспекції знаходиться на суму 103,6 тис гривень.
         
Нагадаємо, що безхазяйним вважається майно, що не має власника або власник якого невідомий. Зазначене майно надходить у власність держави, міських, сільських громад за рішенням місцевих органів влади.

Виявлення, облік, зберігання, оцінка та розпорядження безхазяйним майном та іншим майном, що переходить у власність держави, а також  облік, попередня оцінка, зберігання майна, вилученого та конфіскованого за порушення митного і податкового законодавства належить до функцій   органів Державної фіскальної служби України відповідно до  п.п.191.1.23 п.191.1 ст.19 Податкового кодексу України.

Оцінка майна провадиться комісією, яка утворюється органом, що здійснив його вилучення, у складі представників органів ДФС, органів (організацій), що здійснили вилучення майна або зберігають його, фінансових органів та органів (організацій), які здійснюватимуть розпорядження цим майном. Взяте на облік безхазяйне майно зберігається відповідним органом ДФС у власних (орендованих) приміщеннях або за актом опису і попередньої оцінки безхазяйного майна передається на відповідальне зберігання суб’єкту господарювання, з яким укладається відповідний договір.
        
Фахівці управління погашення заборгованостей роз’яснюють, що реалізацію безхазяйного майна, яке перейшло у власність держави, проводять уповноважені торгівельні організації на конкурсних умовах - через аукціон або біржові торги. Таких організацій в цьому році три.

Так, за рахунок налагодженої ефективної співпраці з територіальними органами місцевого самоврядування та правоохоронними органами, у минулому році державному бюджету реалізація чернігівського майна з ознаками безхазяйного принесла понад 349,8 тис грн, ще 159,7 тис грн надійшли до місцевої скарбниці.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини