Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 08:59:35

Поліція затримала серійного автовикрадача та його спільників

26.01.2016   08:01

До Прилуцького відділу поліції надійшло повідомлення від 42-річного прилучанина, що у нього з-під будинку викрали автомобіль. На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом Прилуцького відділу поліції.

В ході спілкування з чоловіком поліцейські з'ясували, що зловмисники заволоділи автомобілем «Газель», що належить підприємству, на якому він працює. В баку знаходилося 10 літрів пального.

Для розкриття злочину «по гарячих слідах» був введений оперативний план «Перехоплення», блоковані виїзди з Прилук, а пошукові групи почали прочісувати міські вулиці.

Рухаючись по вулиці Бособрода, один з нарядів помітив, як назустріч їде автомобіль, схожий на викрадений. Водночас і зловмисники помітили поліцейських, бо різко змінили напрямок руху, намагаючись втекти від поліції та сховатися у дворах багатоповерхівок. Поліцейські розпочали переслідування автомобіля.

Побачивши, що поліцейський наряд їх наздоганяє, утікачі кинули автівку та спробувати втекти, але правоохоронці були краще підготовлені фізично й наздогнали одного злочинця. Однак переслідувати всіх одночасно наряд не мав можливості.

Затриманий був доставлений до Прилуцького відділу поліції. В ході проведення розшукових заходів поліція встановила ще 3 підозрюваних, один з яких виявився місцевим мешканцем. Його вирахували та доставили до відділу поліції для проведення слідчих дій. Інші зловмисники встановлені, ними виявилися мешканці інших областей, наразі вживаються заходи зі встановлення їх місця перебування.

Під час досудового розслідування встановлено, що вказані особи раніше судимі за вчинення ряду корисливо-насильницьких злочинів і вчинення незаконного заволодіння автомобілем не є їх першим злочинним досвідом. На даний час вже встановлена причетність одного з підозрюваних до пограбування, скоєного в Прилуках, а також низки крадіжок індивідуального майна громадян.

Зазначена особа затримана у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, проводяться подальші слідчі (розшукові) дії, спрямовані на документування злочинної діяльності фігурантів та перевірку їх на причетність до вчинення інших злочинів.

Знайдена «Газель» вилучена та поставлена на майданчик тимчасового тримання Прилуцького відділу поліції. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом) - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини