Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:04:17

Поліцейські знайшли викрадену вантажівку з товаром на мільйон гривень

21.01.2016   11:19

В Чернігові спритний «далекобійник» обдурив замовника і замість вирушити у закордонний рейс, продав нові шини з фури і пішов у запій.

До чергової частини поліції Чернігова звернувся директор комерційного товариства із заявою встановити місце знаходження вантажного автомобіля, який перевозив устаткування на 1,2 млн. гривень, що мало бути доставлене з Чернігова закордонному покупцеві.

Поліцейські інформацію про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою) – карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Директор розповів поліцейським, що на одному з Інтернет-сайтів розмістив об’яву, що шукає перевізника, який доставить вантаж. На об’яву відгукнувся перевізник з Харкова.

Оговоривши деталі, підприємці уклали договір, відповідно до якого для перевезення вантажу надавалася вантажівка Рено з причепом, що належить жителю Дніпропетровська під керуванням водія з Донеччини.
Після оформлення документів і проведення всіх юридичних процедур завантажений автомобіль з Чернігова відправився у рейс.

Спочатку водій регулярно виходив на зв'язок із відправником вантажу, навіть повідомив про необхідність оформлення документів для перетину кордону. Але після того, як документи були підготовлені та відправлені водієві, зв'язок з ним обірвався. В подальшому з’ясувалося, що автомобіль державний кордон не перетинав, вантаж до пункту призначення доставлений не був, і його місце знаходження невідоме.

Поліція розпочала розшук автівки і невдовзі виявила вказаний автомобіль на одній з СТО неподалік Чернігова. В ході подальшої перевірки поліцейські з’ясували, що увесь вантаж на місці. З машини була знята лише нова гума, а замість неї були «вдягнуті» старі колеса. Самого ж водія на місці не було.

Зі свідчень працівників СТО, водій приїхав до них напередодні пізно увечері з пробитим колесом. По дорозі він десь «перевзув» вантажівку, продав 6 нових шин з машини за майже 20 тисяч гривень. З цими грошима чоловік пішов у запій. Де він знаходиться зараз, працівникам СТО невідомо.

Наразі до поліції надійшло звернення від власника автомобіля, який просить знайти викрадені шини. В рамках досудового розслідування поліцейські шукають водія крадія.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини