Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:32:55

Прокуратурою Чернігівщини в розпорядження держави повернуто понад 1000 га землі

13.01.2016   09:44Агенцiя

Органами прокуратури області проводиться системна робота, спрямована на недопущення протиправної передачі земель у власність чи користування.

Окремі особи, прикриваючи свою діяльність створенням фермерського господарства, намагаються отримати в користування значні площі, розраховуючи на припинення дії мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Як встановлено, у 2013-2014 роках наказами колишнього керівництва Головного управління Держземагентства у Чернігівській області приватній особі, мешканцю іншої області, надано в користування землі сільськогосподарського призначення, розміщені на території трьох районів області, загальною площею близько 1200 га.

Водночас реальних намірів займатися фермерським господарством громадянин не мав, оскільки технічні засоби для обробітку землі, відповідна освіта і досвід роботи в галузі сільського господарства, які є обов’язковою умовою для зайняття таким видом діяльності, в нього відсутні.

До того ж, фермерське господарство ним не створено, договори оренди землі не укладено, її обробіток не здійснювався. Внаслідок таких дій до місцевих бюджетів не надходили значні кошти у вигляді орендної плати.

Лише в грудні минулого року судами за позовами прокуратури в розпорядження держави вже повернуто понад 1000 га землі.
На сьогодні до суду скеровано ще один позов до цієї ж особи про визнання протиправними та скасування наказів Головного управління Держземагентства у області щодо затвердження документації із землеустрою та передачу в оренду земельних ділянок площею близько 190 га. 

Проводиться подальша робота щодо виявлення інших випадків надання землі для подібного «фермерства».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини