Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:53:07

Щодо захворюваності на ГРВІ

11.01.2016   16:46Агенцiя

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області відповідає середньорічному рівню для даної пори року.

За 01 тиждень 2016 року в області захворіло на грип та ГРВІ 3280 осіб, з них 1927 дітей. Рівень захворюваності нижче епідпорогу на 54,7%.

Найвищу захворюваність на грип та ГРВІ зареєстровано у Чернігівському районі - показник захворюваності був нижчим за епідемічний поріг на 6,1%, а найнижчу у Ріпкинському районі - за медичною допомогою населення району не зверталося. Показники захворюваності не перевищують епідемічні пороги в жодному районі та місті області.

По м. Чернігову, який є опорною базою Центру грипу та ГРВІ ДЗ «УЦКМЗ МОЗУ», захворіло 1060 осіб, з них дітей - 589(55,6%), показник захворюваності був нижчим за епідемічний поріг на 62,8%.
З початку епідсезону по області проти грипу щеплено 137 осіб (0,02% всього населення), в т.ч. 28 дітей.

В ДП «Ліки України» можна замовити вакцину для щеплення проти грипу: ВАКСІГРИП СПЛІТ-ВАКЦИНА ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ГРИПУ ІНАКТИВОВАНА РІДКА, виробництва Санофі Пастер С.А., Франція, яка зареєстрована та внесена до Державного реєстру лікарських засобів України і її штамовий склад відповідає рекомендаціям ВООЗ на поточний епідемічний сезон.

Особи, що хочуть отримати щеплення проти грипу повинні звернутися в лікувально-профілактичні заклади за місцем проживання чи роботи. Вакцину можна придбати за власні кошти.

Держсанепідслужбою Чернігівської області проводяться заходи згідно «Комплексного плану протиепідемічних заходів по профілактиці грипу та гострих респіраторних захворювань по Чернігівській області на 2015-2016рр.», яким визначено завдання для передепідемічного та епідемічного періодів.

Продовжується проведення щотижневого моніторингу за кількістю захворілих на грип, ГРВІ в районах і містах області.

Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держсанепідслужби України у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини