Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:52:02

Поліцейські затримали серійну багатодітну крадійку

06.01.2016   07:34

Поліцейські Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області затримали жительку обласного центру, яка, користуючись гуманністю правосуддя, заробляла на прожиття собі та своїм дітям крадіжками.

Як розповів т.в.о. начальника Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області підполковник поліції Олександр Крук, до чергової частини надійшла заява від жительки Прилуцького району, яка перебувала на лікуванні в одній з міських лікарень, що невстановлена особа зайшла до неї у палату та викрала її особисті речі:

гаманець з грошовими коштами в сумі 2000 гривень і банківську картку, з якої в подальшому було знято грошові кошти в сумі 7900 гривень.

В ході подальшої перевірки поліцейськими було встановлено, що потерпіла залишила сумку в палаті без нагляду. До приміщення зайшла невідома жінка, яка і викрала з кишені сумки гаманець з грошима та карткою.

За способом скоєння злочину та при проведенні оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особу крадійки. Нею виявилася давня знайома поліцейських - раніше судима за аналогічні злочини 27-річна мати трьох дітей. Жінка проживає без чоловіка і всі троє дітей мають різні прізвища. Правоохоронці раніше вже неодноразово затримували її за скоєння крадіжок, але суд, враховуючи наявність у неї малолітніх дітей, 1, 7 та 9 років, призначав їй умовне покарання з випробувальним терміном. Користуючись цим, крадійка продовжувала скоювати злочини.

Крадіжки підозрювана вчиняла в так званих соціальних закладах (дитячих садках, школах, лікарнях, консультаціях та поліклініках) де багато людей різного віку та статі, щоб нічим не привертати до себе увагу. Викрадені гроші витрачала на себе та на дітей (жінка не вживає ні алкоголю, ні наркотиків).

Підполковник поліції Олександр Крук повідомив, що крадійка у скоєному зізналась та дала правдиві свідчення. Вже доведено її причетність до скоєння близько десятка подібних крадіжок. За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно), що карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини