Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:01:24

Завдяки представницькій діяльності прокурорів у 2015 році відстояно в судах інтереси держави та громадян на 230 мільйонів гривень

02.01.2016   09:05Агенцiя

Органами прокуратури області упродовж 2015 року активно застосовувалися повноваження щодо захисту інтересів громадян та держави в судовому порядку.

Як результат, судами задоволено близько 700 позовів прокурорів на 230 мільйонів гривень. Ще майже 11 мільйонів відшкодовано відповідачами за закритими справами. Із задоволених позовів – 435 на суму 216 мільйонів гривень стосувалися захисту інтересів держави, 154 судові рішення щодо майнових вимог на суму 13 мільйонів гривень ухвалено в інтересах громадян.

Враховуючи особливості та аграрну спрямованості регіону, найбільш активно спрацьовано у сфері земельних правовідносин: задоволено майже 200 позовів на суму 190 млн грн, ще понад 6 мільйонів відшкодовано в ході розгляду справ. Крім того, площа реально повернутих у державну та комунальну власність земель склала майже 11 тис га. Переважно мова йде про земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

Не залишилися поза увагою і питання використання державної та комунальної власності: задоволено майже 80 позовів на 17,5 мільйонів гривень.

Значну увагу приділено відшкодуванню збитків, заподіяних кримінальними правопорушеннями: задоволено 90 позовів на суму 2 мільйони гривень.

Варто зазначити, що на розгляді судів ще залишається майже 40 позовів на 49 мільйонів гривень, рішення по яких прийматимуться судами вже у 2016 році.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.