Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:44:56

Прокурор області Віктор Носенко провів прес-конференцію

26.12.2015   08:12Агенцiя

25 грудня, відбулась прес-конференція прокурора Чернігівської області Віктора Носенка, на якій журналістам розповів про актуальні питання діяльності органів прокуратури Чернігівщини. Зокрема, про стан боротьби з корупцією в області, розслідування в резонансних кримінальних провадженнях, кадрові зміни, які відбуваються в органах прокуратури, а також відповів на інші питання журналістів.

Обговорюючи питання протидії злочинності та корупції, прокурор області зазначив, органами прокуратури вживаються скоординовані заходи, спрямовані на боротьбу з цими негативними проявами.

Так, у поточному році правоохоронними органами до суду направлено    34 обвинувальних акти у кримінальних провадженнях про злочини з ознаками корупції (за фактами одержання неправомірної вигоди службовими особами та впливу на прийняття службовцями рішень, заволодіння чи розтрати грошових коштів шляхом зловживання службовим становищем, підбурення до надання неправомірної вигоди тощо).

Також не втрачає актуальності питання протидії корупційним проявам у правоохоронних органах, боротьба з корупцією в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Прокурор області відмітив, що найбільше протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, в поточному році складено органами прокуратури – 26. За результатами їх розгляду до адміністративної відповідальності притягнуто 22 особи (депутатів місцевих рад, посадовців місцевого самоврядування та юридичних осіб публічного права, службовців пенітенціарної служби).

Розповідаючи про слідство прокуратури, прокурор області повідомив, що в поточному році за результатом розслідування кримінальних проваджень слідчими прокуратури до суду направлено 37 обвинувальних актів.

Переважна більшість кримінальних проваджень стосувалися злочинів, вчинених високопосадовцями.

Окремо Віктор Носенко зупинився на висвітленні стану розслідування кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з подіями Революції Гідності, та зазначив, що за результатами їх розслідування до суду направлено 3 обвинувальних акти, які на цей час ще розглядаються судами.

Також на прес-конференції відмічено позитивні результати представницької діяльності органів прокуратури.

Прокурорами Чернігівщини пред’явлено понад 650 позовних заяв на загальну суму 350 млн грн. Судами вже задоволено 618 позовів на майже 230 млн грн, ще 11 млн грн добровільно відшкодовано відповідачами за закритими справами.

Щодо реагування на факти порушень вимог земельного законодавства. У цій сфері судами задоволено 190 позовів прокурора на суму близько 200 млн грн, майже 7 млн грн добровільно відшкодовано відповідачами в ході розгляду справами.

Саме завдяки вжитим прокурорами заходів державі повернуто 2815 га земель вартістю 62 млн грн, попереджено незаконне надання земель у користування площею 6 576 га вартістю 92 млн грн.

Розповідаючи про реформування  органів прокуратури, Віктор Носенко зазначив, що за результатами відкритого конкурсу на зайняття посад керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників Генеральним прокурором України призначено керівників 5 місцевих прокуратур Чернігівської області.

Загалом у конкурсному відборі на посади керівників по Чернігівській області приймали участь 108 осіб, з них 70 – працівники прокуратури, 38 – зовнішні кандидати.

Відповів прокурор області на питання журналістів щодо найбільш резонансних злочинів і ще на ряд питань, які цікавили присутніх, та подякував медійникам за приділеній цій зустрічі час.

Останні новини Чернігівщини

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.