Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:09:21

З початку року чернігівці спрямували на підтримку української армії 58 млн. грн військового збору

23.12.2015   08:13

Військовий збір в країні було тимчасово введено для фінансової підтримки Збройних Сил України. Адже, від того, як ми підтримуємо нашу армію сьогодні, залежить спокійне та вільне майбутнє завтра.

За словами начальника відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові Алли Супрун, з початку року чернігівці спрямували на підтримку української армії 58,0 млн. грн військового збору.
   
Варто нагадати, що платниками збору є фізичні особи - резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) збору до бюджету є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, та податкові агенти - для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.

Військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року та буде діяти до закінчення реформування Збройних сил України. Оподаткуванню підлягають всі доходи, визначені статтею 163 Кодексу. Зокрема, до таких доходів, крім зарплати та прирівняних до неї виплат, відносяться доходи у вигляді орендної плати, від купівлі - продажу рухомого і нерухомого майна, виплати дивідендів, від успадкування та дарування майна, інвестиційний прибуток та інші доходи тощо. Разом з цим, платник, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, та іноземні доходи, зобов'язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити військовий збір з таких доходів.
   
При виникненні питань щодо справляння військового збору платники  Чернігова  можуть звернутися для отримання консультацій за телефонами: 65-28-53, 65-28-32, 65-28-25.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини