Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:54:44

Домогосподарства з плитами і колонками, у разі відмови від безкоштовних лічильників, після 1 січня 2016 року можуть залишитись без газу

16.12.2015   11:20Агенцiя

Згідно із Законом України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», 1 січня 2016 року спливає строк встановлення безкоштовних лічильників в житлі, обладнаном газовою плитою та водонагрівачем. ПАТ «Чернігівгаз» черговий раз наголошує, що законодавство зобов’язує компанію припинити постачання газу до осель клієнтів, які відмовились від встановлення лічильників.

На сьогодні в Чернігівській області лічильниками обладнано 272,4 тис. домогосподарств, що становить 78% від загальної кількості газифікованих приміщень. З початком нового року закінчується етап облаштування квартир з двома газовими приладами, після чого газопостачання цих помешкань має здійснюватися лише за наявності лічильників. Загалом налічується 27,8 тис. домогосподарств з плитами та водонагрівачами, з них без лічильників – 13 тис. Найбільша кількість таких квартир налічується в обласному центрі – 12,7 тис. і в Прилуках – 282. Не дивлячись на активне інформування щодо необхідності встановлення побутового лічильника газу і наслідків відмови від послуги, ситуація зі встановленням стає дедалі складнішою.

«Найчастіше фахівці стикаються з проблемою недопуску в квартири для виконання робіт. Маючи попередні домовленості з господарями, вони приїжджають у визначений день, а двері ніхто не відчиняє. Хочемо нагадати споживачам про відповідальність за відмову від безкоштовного встановлення лічильника, адже вони ризикують залишитись без газу або будуть змушені встановлювати прилад, але вже за власні кошти. Разом з тим споживачам, яким не було встановлено прилади обліку з вини газорозподільного підприємства, газопостачання не припинятиметься», - зазначив перший заступник голови правління ПАТ «Чернігівгаз» Сергій Савченко.

За останніх півроку компанія зафіксувала десятикратне зниження кількості заяв на безкоштовне встановлення лічильників. Однією з головних причин небажання встановлювати прилад обліку є рішення Кабміну вдвічі знизити норми споживання газу. Зараз люди не мають стимулу економити енергоресурс, адже за нормами платять менше, аніж по лічильнику, до того ж нема необхідності слідкувати за витратами газу та економити. А газові підприємства, внаслідок такого ставлення споживачів до обліку газу, несуть додаткові фінансові витрати і зазнають труднощів з планомірним виконанням робіт.

З огляду на це, ПАТ «Чернігівгаз» радить споживачам, які користуються газовими приладами на приготування їжі та підігрів води, не зволікати із подачею заяви на встановлення лічильника. На сьогодні лише 4 тисячі споживачів цієї категорії заявили про намір встановити прилад.

Варто зазначити, що роботи з облаштування житлових приміщень лічильниками виконуються за кошти інвестиційної програми ПАТ «Чернігівгаз». Протягом 2011-2015 р.р. за цією програмою безкоштовно було встановлено 23,6 тис. приладів обліку на суму понад 30,6 млн гривень.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини