Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:10:32

Досвід успішного впровадження естонських технологій для української молочної галузі

16.12.2015   11:13Агенцiя

Група експертів з Університету Природничих Наук республіки Естонія перебувала на Чернігівщині з 11 по 15 грудня. Це вже другий візит європейських фахівців на Чернігівську землю в цьому році.

Представники громадського сектору  та керівники 4 підприємств Чернігівщини (ферми ТОВ СП «Агродім  - керівник Супрун Аталтолій, ПАТ «Блок-Агросвіт» - Малюта Віталій, СТОВ «Тупичівське» - Авдєйко Володимир, ПОСП «Жадьківське» - Шептун Сергій ) презентували потенціал своїх підприємств в сфері молочного виробництва, а також заявили про наміри впроваджувати на Чернігівщині успішний європейській досвід та нарощувати обсяги виробництва молока за рахунок динамічного розвитку технологій виробництва.  Всі зійшлися на тому, що набуті в Естонії знання та впровадження нових технології, безумовно, допоможуть в розвитку молочної галузі Чернігівщини.
 
Підприємці зацікавлені у поглибленні та активізації взаємного співробітництва з Естонією в молочній галузі, адже естонські компанії мають багаторічний успішний досвід роботи на Європейському просторі. Також Чернігівщина має потенціал щодо нарощування виробництва молока і молочних продуктів. Це стосується високих стандартів якості молочних продуктів, що виробляються в нашому регіоні.

І для нас, і для наших партнерів з Естонії основна концепція всіх заходів проекту – це впровадження нових європейських підходів, що зробить  Чернігівщину сильним гравцем на українському та європейському аграрному ринку.

Даний візит проходив в рамках реалізації спільного естонсько-українського проекту спілки громадських організацій «Народна Рада Чернігівщини». Проект має на меті впровадження успішної економічної моделі конкурентоспроможного та екологічного молочного стада на сільськогосподарських підприємствах Чернігівської області.

Діяльність проходить за підтримки МЗС Естонії.

Олександр Підгорний, Васильчук Віталій

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини