Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:26:14

Досвід успішного впровадження естонських технологій для української молочної галузі

16.12.2015   11:13Агенцiя

Група експертів з Університету Природничих Наук республіки Естонія перебувала на Чернігівщині з 11 по 15 грудня. Це вже другий візит європейських фахівців на Чернігівську землю в цьому році.

Представники громадського сектору  та керівники 4 підприємств Чернігівщини (ферми ТОВ СП «Агродім  - керівник Супрун Аталтолій, ПАТ «Блок-Агросвіт» - Малюта Віталій, СТОВ «Тупичівське» - Авдєйко Володимир, ПОСП «Жадьківське» - Шептун Сергій ) презентували потенціал своїх підприємств в сфері молочного виробництва, а також заявили про наміри впроваджувати на Чернігівщині успішний європейській досвід та нарощувати обсяги виробництва молока за рахунок динамічного розвитку технологій виробництва.  Всі зійшлися на тому, що набуті в Естонії знання та впровадження нових технології, безумовно, допоможуть в розвитку молочної галузі Чернігівщини.
 
Підприємці зацікавлені у поглибленні та активізації взаємного співробітництва з Естонією в молочній галузі, адже естонські компанії мають багаторічний успішний досвід роботи на Європейському просторі. Також Чернігівщина має потенціал щодо нарощування виробництва молока і молочних продуктів. Це стосується високих стандартів якості молочних продуктів, що виробляються в нашому регіоні.

І для нас, і для наших партнерів з Естонії основна концепція всіх заходів проекту – це впровадження нових європейських підходів, що зробить  Чернігівщину сильним гравцем на українському та європейському аграрному ринку.

Даний візит проходив в рамках реалізації спільного естонсько-українського проекту спілки громадських організацій «Народна Рада Чернігівщини». Проект має на меті впровадження успішної економічної моделі конкурентоспроможного та екологічного молочного стада на сільськогосподарських підприємствах Чернігівської області.

Діяльність проходить за підтримки МЗС Естонії.

Олександр Підгорний, Васильчук Віталій

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини