Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:12:24

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури області та визнав бездіяльність Чернігівської міської ради протиправною

16.12.2015   11:01Агенцiя

Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 03.12.2015 задоволено позов прокурора міста Чернігова та визнано протиправною бездіяльність Чернігівської міської ради.

Підставою звернення прокурора до суду стало те, що упродовж минулого та поточного років Чернігівська міська рада, всупереч вимогам Закону України «Про доступ до публічної інформації», не оприлюднювала на офіційному веб-сайті тексти прийнятих рішень.
          
З метою поновлення прав громадян на доступ до публічної інформації прокурор звернувся до суду. Деснянським районним судом м. Чернігова в задоволені позову відмовлено.
 
Водночас суд апеляційної інстанції погодився із законними та обґрунтованими доводами прокурора. Визнав протиправною бездіяльність Чернігівської міської ради як розпорядника публічної інформації в частині неоприлюднення на її офіційному веб-порталі проектів та самих розпорядчих документів сесії ради та виконавчого комітету, а також зобов’язав їх оприлюднити.

Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень, запитів, зв’язків
з громадськістю та засобами масової інформації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини