Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 07:27:32

Вогнеборці ліквідували масштабну пожежу на торфовищі, що тривала понад два місяці

12.12.2015   09:11

10 грудня о 15:00 зведеним загоном рятувальників Управління ДСНС у Чернігівській області остаточно ліквідовано тління торфу в с. Данівка Козелецького району.

Нагадаємо, 8 жовтня від місцевих жителів надійшло повідомлення про те, що поряд з с. Данівка Козелецького району відбувається горіння торфу окремими осередками на площі близько 7 га. У зв’язку з цим, на місце пригоди були направлені 2 одиниці техніки, 2 мотопомпи та 9 чоловік особового складу пожежно-рятувальних підрозділів з Ніжина та Бобровиці. Гасіння ускладнювалося значною глибиною залягання торфу від 0,15 до 1,5 м та тим, що найближче джерело водопостачання знаходилось на відстані майже 1 кілометр.

14 жовтня в районі с. Данівка внаслідок спалювання залишків сухої рослинності та умисних підпалів невстановленими особами почалося інтенсивне горіння торфу одразу в декількох місцях на значній відстані одне від одного. Загальний фронт пожежі становив до 2,5 км, а висота полум'я 3-4 метри. Виникла пожежа трави, чагарників та очерету на площі понад 600 гектарів на обох берегах р. Остер.

З метою ліквідації пожежі та з урахуванням оперативної обстановки, що склалася, 15-16 жовтня  було сформовано зведений загін рятувальників області, до складу якого увійшли 2 пожежні насосні станції, 2 автомобіля рукавних, 6 пожежних автоцистерн, 10 мотопомп та 100 чоловік особового складу. Поблизу місця ліквідації пожежі було розгорнуто пункт життєзабезпечення особового складу, встановлено 7 наметів та організовано роботу польової кухні.

06 листопада в результаті проведення детальної розвідки по лівому берегу р. Остер було додатково виявлено тління торф'яного поля окремими осередками на загальній площі близько 190 га, на якому в попередні дні не спостерігались видимі ознаки горіння через наявність великої кількості чагарників, очерету та іншої рослинності висотою понад 2,5 м. Тож наступного дня Державною службою України з надзвичайних ситуацій було залучено до ліквідації надзвичайної ситуації додаткові сили та засобів з Івано-Франківського, Одеського, Сумського, Черкаського обласних гарнізонів служби цивільного захисту та державного підприємства "Мобільний рятувальний центр".

11 грудня здійснюватимуться роботи по згортанню наметового містечка рятувальників.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.