Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:15:17

Понад 1,2 мільярди гривень ЄСВ сплатили cтрахувальники Чернігова

11.12.2015   10:58

З початку 2015 року страхувальники Чернігова забезпечили надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на загальну суму 1249,1 млн. гривень.

Зі слів начальника відділу адміністрування єдиного внеску ДПІ у м. Чернігові Галини Мушенок, порівняно з минулим роком надходження єдиного соціального внеску збільшилися на 83 млн гривень або на 9%. Впродовж листопада до бюджету надійшло 124,1 млн. грн ЄСВ.

Сплачені суми єдиного внеску автоматично розподіляються засобами програмного забезпечення Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховуються за призначенням на рахунки, відкриті в Державній казначейській службі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.

«Відповідно до Закону України від 19.09.2015 року № 174 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» змінено розмір мінімальної заробітної плати та розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць. З 1 вересня 2015 року мінімальна заробітна плата становить 1378 гривень, прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць для працездатних осіб - 1378 гривень, що, в свою чергу, вплинуло на розмір єдиного соціального внеску.

При цьому утримання єдиного внеску із заробітної плати найманого працівника здійснюється із фактично нарахованого доходу»,- звернула увагу податківець.

Водночас нагадуємо, що за несплату або несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску передбачено штрафні санкції. Зокрема, за порушення, вчинені з 1 січня 2015 року, накладається штраф у розмірі 20 відсотків своєчасно не сплачених сум єдиного внеску.
Сплата ЄСВ є гарантом соціального захисту для громадян при безробітті, нещасних випадках чи професійних захворюваннях та забезпечення пенсійних виплат.

Шановні страхувальники! Памятайте, що своєчасна сплата єддиного соціального внеску – це не лише обов’язок перед державою, але й захищені соціальні гарантії для кожного громадянина.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини