Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:10:31

У Чернігові знають, як впроваджувати цілі сталого розвитку

08.12.2015   09:10Агенцiя

Всесвітній день волонтера в Чернігові відзначили обговоренням питань сталого розвитку. Аналогічні заходи синхронно відбулись в 11 містах в рамках національних консультацій «Як інститути громадянського суспільства України можуть підтримати впровадження цілей сталого розвитку».

Зустріч у вигляді «Світового кафе» була проведена в рамках фестивалю документального кіно Docudays UA, за підтримки Представництва ООН в Україні, Волонтерів ООН, Ресурсного центру ГУРТ та Громадської організації «МАRТ». До обговорення долучилось близько 20 активних громадських діячів міста та волонтерів, серед яких була й Громадянська мережа ОПОРА.

«Майбутнє – це те, куди ми намагаємось дістатися. 17 цілей сталого розвитку включає консультування з людьми з усього світу. Кожен має стати частиною цього процесу», – прокоментував особливості впровадження цілей сталого розвитку координатор системи ООН в Україні – Ніл Вокер.

У процесі обговорення учасники визначили три основні цілі сталого розвитку, які вже в дії, та що необхідно робити інститутам громадянського суспільства задля реалізації визначених цілей. Всі напрацювання регіональних груп будуть узагальнені та направлені до Представництва ООН в Україні. Далі Уряд України використає їх в процесі націоналізації цілей сталого розвитку.

Реалізацію однієї із цілей, а саме щодо сталого енергопостачання, роз’яснила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА – Наталія Висіканець, яка нагадала про спектр проведених в регіонах заходів в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Вона наголосила на можливостях кожного громадянина взяти участь в процесі реалізації засад енергоефективності.
Крім того, Наталія Висіканець розповіла про Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», який визначає спектр прав власників багатоквартирних будинків, озвучила перелік донорів енергоефективних ініціатив та деталізувала переваги створення ОСББ й особливості його роботи.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.