Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:17:17

Служба зайнятості інформує про підтримку воїнів АТО

02.12.2015   13:42Агенцiя

Сьогодні особливої уваги всіх установ соціальної сфери, в тому числі й служби зайнятості, потребують учасники антитерористичної операції на сході країни. Завдання служби зайнятості - надання повного спектру соціальних послуг цій категорії громадян з метою інтеграції їх у суспільство, повернення до мирної праці.

У разі звернення до служби зайнятості вчорашнім воїнам надаються інформаційні, консультаційні та профорієнтаційні послуги, сприяння в пошуку роботи, в тому числі допомога у започаткуванні власної справи, залучення до оплачуваних громадських та тимчасових робіт, для бажаючих розглядається можливість підвищення кваліфікації, професійної підготовки та перепідготовки, підвищення кваліфікації.

У поточному році на обліку в службі зайнятості перебувало 728 безробітних учасників АТО. З них 136 осіб працевлаштовано. Зокрема, 65 –отримали виплату допомоги по безробіттю одноразово для започаткування власної справи. Крім того, 72 особи залучено до тимчасової зайнятості, 85 – направлено на професійне навчання.

До вирішення проблем зайнятості учасників АТО залучаються соціальні партнери, зокрема військові комісаріати, соціальні установи, заклади освіти, громадські та волонтерські організації.

З метою своєчасного інформування демобілізованих військовослужбовців щодо умов реєстрації, перереєстрації в державній службі зайнятості, надання допомоги по безробіттю та соціальних послуг з пошуку роботи у військкоматах розміщено інформаційні матеріали та нормативно-правові акти у сфері зайнятості та соціального захисту на випадок безробіття.

У центрах зайнятості для військовослужбовців проводяться  інформаційні семінари, а також семінари по спрямуванню на професійне навчання та здобуття актуальних на ринку праці професій, з питань започаткування власної справи та самозайнятості, ярмарки вакансій, тренінги тощо. Зокрема, у Чернігівському міському та районному центрах зайнятості тренінги з психологічної підтримки для цієї категорії клієнтів проходять за участю психологів «Психологічної кризової служби».

Службою зайнятості ініційовано співпрацю з відділами освіти щодо участі на волонтерській основі психологів навчальних закладів під час проведення семінарів, тренінгів та  для психологічного супроводу під час проходження професійного навчання безробітних з числа учасників антитерористичної операції.

З метою підвищення якості надання соціальних послуг та координації дій щодо соціальної адаптації та професійної реабілітації учасників АТО проводиться їх анкетування.

Також запроваджено на добровільній основі індивідуальний супровід після працевлаштування за сприяння державної служби зайнятості окремих категорій громадян, зокрема інвалідів, демобілізованих учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб. Метою такого супроводу є здійснення соціального патронату для досягнення максимального терміну закріплення працевлаштованої особи на робочому місці, а також для профілактики настання страхового випадку.

Чернігівська обласна служба зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.