Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:31:40

Як в Чернігові відчуває себе людина в інвалідному візку?

02.12.2015   09:29

Погода не радує – на вулиці дощ, сніг та ще й ожеледиця. Пересуватися важко? Звичайно, важко. А ви уявіть, що ви до того ж рухаєтеся містом на візку – вже неможливо. Відчути, як то бути обмеженим у пересуванні, змогли учасники невеличкого експерименту. Вони на собі протестували фізичну доступність Чернігова і ось що з цього вийшло, повідоиляє Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія.

Коротенький інструктаж і вперед у путь. Новообрані чернігівські депутати мали змогу відчути себе в ролі людей з обмеженою мобільністю. Як це? Можливо, термін для багатьох незвичний, але його суть зрозуміла багатьом: тим, хто вийшов з дитиною у візочку погуляти містом, тим, хто переніс операцію і має дістатися до лікарні, тим, хто супроводжує хвору людину, і, звичайно, самим людям з обмеженими фізичними можливостями. От такими маломобільними людьми стали нові народні обранці. Новий досвід дався їм нелегко. Виявляється, короткий і прямий шлях від Чернігівської міської ради до готелю «Україна» може стати надскладним, особливо якщо ти геть нічого не бачиш.

Злість та безпорадність – цих відчуттів не оминути, коли з візочком намагаєшся заїхати у підземний перехід. Будували точно не для людей. Ці колії хіба що для дитячих візочків придатні, та й то не для всіх. Люди, які пересуваються містом на візках, у підземку не спускаються, бо потім і не виїдуть з неї. Кращий шлях – просто по проїзній частині, маневруючи повз автівки.

Кожен вихід у місто для Дмитра Бруя – свято. Він активний учасник багатьох міських заходів і намагається бути повноцінним учасником суспільного життя.

Конкретних результатів чекають від нових депутатів люди з обмеженими фізичними можливостями та їх рідні. На Чернігівщині їх 81 тисяча, і з цієї кількості 4 тисячі – діти. Вони не повинні боротися за елементарний комфорт, саме їх життя – боротьба.

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей