Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:19:19

Щодо захворюваності на ГРВІ

23.11.2015   16:28Агенцiя

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області відповідає середньорічному рівню для даної пори року.

За 47 тиждень 2015 року в області захворіло на грип та ГРВІ 4711 осіб, з них 2949 дітей. Рівень захворюваності нижче епідпорогу на 40,5%.

Випадки захворювань на грип не реєструвалися.
По м. Чернігову, який є опорною базою Центру грипу та ГРВІ ДЗ «УЦКМЗ МОЗУ», захворіло 1737 осіб, з них дітей - 1070. Рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на 51,1%.

З початку епідсезону по області проти грипу щеплено 15 осіб, в т.ч. 5 дітей.

Санепідслужбою Чернігівської області проводяться заходи згідно «Комплексного плану протиепідемічних заходів по профілактиці грипу та гострих респіраторних захворювань по Чернігівській області на 2015-2016рр.», яким визначено завдання для передепідемічного та епідемічного періодів.

З початку передепідемічного періоду проаналізовано готовність лікувальних закладів та держсанепідслужби до епідемічної захворюваності на грип та ГРВІ, визначено контингенти, що підлягають щепленням. Перевірено 36 об'єктів, по результатах перевірок застосовано заходи адміністративного впливу. Проводиться санітарно-освітня робота: 7 виступів по радіо, 5 виступів по телебаченню, 8 публікацій у пресі, випущено 183 листівки, пам'ятки, інформаційні бюлетні.

Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держсанепідслужби України у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини