Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 30 березня, 01:21:09

Тервідділенням проведено попереднє дослідження цінової ситуації, яка склалась на регіональному ринку пасажирських перевезень

20.11.2015   08:27Агенцiя

Чернігівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України проводить дослідження ринків послуг з перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування.

З 6 червня 2015 року набрала чинності  постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2015 №240 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)». З додатку до постанови вилучено норму про те, що обласні державні адміністрації регулюють (встановлюють) тарифи  на перевезення пасажирів автобусами, які працюють в звичайному режимі руху, в приміському та міському внутрішньообласному сполученні та багажу.

Отже, автомобільний перевізник повинен самостійно встановлювати та застосовувати економічно обґрунтований тариф на перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, виходячи з власних витрат.

Як показало дослідження, перевізники не завжди враховують зниження роздрібних цін на пальне, обсяги перевезень пасажирів, тобто відсутні об’єктивні причини для підвищення цін.

Враховуючи значну соціальну важливість встановлення економічно обґрунтованих цін на перевезення пасажирів, з метою усунення причин та умов, що сприяють вчиненню порушень законодавства про захист економічної конкуренції, адміністративна колегія територіального відділення рекомендувала перевізникам області привести тарифи на перевезення пасажирів у відповідність до їх економічно обґрунтованого рівня.

Рекомендації органів Антимонопольного комітету України, відповідно до вимог конкуренційного законодавства, підлягають обов’язковому розгляду особами, яким вони надані.

Ряд перевізників повідомив про зменшення розміру тарифу на перевезення пасажирів, зокрема:
- ПАТ «Сосницьке автотранспортне підприємство 17452»;
- ФОП Курганський В.П.;
- ФОП Іванець В.М.;
- ФОП Сливко В.А.
 

Останні новини Чернігівщини

«Влупи пушкіним по ру*ні». За місяць у Чернігові зібрали 2,6 тонни російських книг: кошти передали на закупівлю дронів для військових

«Влупи пушкіним по ру*ні». За місяць у Чернігові зібрали 2,6 тонни російських книг: кошти передали на закупівлю дронів для військових 18:37

2,6 тонни російських та російськомовних книг зібрали у Чернігові в межах акції «Влупи пушкіним по ру*ні», яку оголосили в освітньо-культурному Гончаренко центрі в лютому. Зібрані у просторі книги віддали на переробку, а виручені кошти передали на закупівлю дронів для військових.

В яких лікарнях Чернігівської області можна отримати безоплатну послугу з реабілітації

В яких лікарнях Чернігівської області можна отримати безоплатну послугу з реабілітації 18:26

Під час повномасштабної війни потреби українців у реабілітації зросли, тому у 2024 році реабілітація – один із пріоритетних напрямків Програми медичних гарантій. Лікарні, які мають договори з Національною службою здоров’я України, можуть надавати послуги пацієнтам за двома пакетами – “Реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах” та “Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах”.

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини