Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:41:57

Очільник поліції Чернігівщини Едуард Альохін розповів журналістам про хід реформ в поліції регіону

19.11.2015   17:30Агенцiя

Керівник поліції Чернігівщини висвітлив основні зміни у правоохоронному відомстві та завдання на перспективу.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін нагадав журналістам, що з 7 листопада в Україні на зміну міліції прийшла поліція.

Хоча вже затверджений штат поліції, нині правоохоронці перебувають на тимчасових посадах, оскільки мають пройти атестацію. Саме вона й дасть висновок про придатність кожного поліцейського до подальшої служби.

Як повідомив Едуард Альохін, 62 правоохоронці не потрапили до складу нової поліції (в тому числі й керівники різних рівнів) через висновки інспекції з особового складу та внутрішньої безпеки, які володіли негативною інформацією про цих працівників. На підставі зібраних матеріалів були зроблені висновки про неможливість їх знаходження в складі нової поліції.

Також 296 правоохоронців звільнені з органів внутрішніх справ з різних причин, вже змінено 30% керівників колишніх міськрайвідділів.

Всі інші, хто планують продовжити службу в штаті нової поліції, мають пройти через переатестацію.

Вже змінена структура поліції, нині в області утворено 6 кущових підрозділів (відділів поліції), які включають в себе декілька відділень поліції. Це Ніжинський, Прилуцький, Бахмацький, Менський, Новгород-Сіверський та Чернігівські відділи поліції. До складу кожного входять по кілька відділень поліції.

Реорганізація також передбачає оптимізацію кількості особового складу та функцій поліції. Наприклад, в структурі Головного управління Національної поліції вже немає МРЕВ, натомість функціонує міжрегіональний сервісний центр, який не залежить від управління поліції. ДАІ, яке виконувало свої функції на трасах, до виходу на службу нової патрульної поліції буде входити до Управління превентивної діяльності й займатиметься профілактикою дорожньо-транспортних пригод на автошляхах області.

Едуард Альохін також висловив своє бачення на майбутнє структури дільничних інспекторів. На його думку, в ході призначення дільничного (шерифа) на посаду має враховуватися думка населення того селища, яке він обслуговуватиме.

Журналісти мали змогу задати питання про найбільш резонансні злочини, скоєні в області протягом останнього часу. Зокрема всіх цікавив напад на машину інкасаторів. Едуард Альохін поінформував представників ЗМІ, що особа підозрюваного встановлена, це працівник тієї ж банківської установи. Наразі тривають оперативно-розшукові заходи з встановлення його місця перебування.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.