Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:58:38

Прокурори вимагають відшкодувати збитки, завдані кримінальними правопорушеннями

17.11.2015   16:16Агенцiя

Питання відшкодування збитків, заподіяних кримінальними правопорушеннями, перебуває на особливому контролі органів прокуратури області, оскільки забезпечує усунення негативних наслідків злочинних діянь.

При встановленні особи, винної у скоєнні злочину, в кожному випадку ініціюється відшкодування заподіяних збитків у судовому порядку.

Так, у поточному році вже подано позовів вказаної категорії на суму понад 6 мільйонів гривень. Судами розглянуто та задоволено 83 такі позови (у т.ч. 57 – поданих в рамках кримінального судочинства) на суму 2,1 млн грн., з яких 1,3 млн грн вже реально відшкодовано.

Категорія позовів, що подаються за результатами розслідування кримінальних проваджень, є різноманітною: стягнення коштів за лікування потерпілих від злочину; відшкодування збитків, заподіяних незаконним виловом водних біоресурсів; знищенням лісових насаджень. За позовами прокурорів до бюджетів різних рівнів поверталися і кошти, протиправно виплачені приватним особам внаслідок злочинних дій. 

Крім того, вживаються заходи щодо повернення в державну чи комунальну власність земельних ділянок, що стали об’єктами злочинних дій.

Так, 24.04.2014 розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, за фактом незаконної передачі упродовж 2013-2014 років 6 га земель на території Бобровицького району за рахунок найбільш привабливих ділянок, зокрема поблизу водних об’єктів, лісу.

За результатами розслідування установлено, що фізичні особи, яким надано у власність земельні ділянки, не є місцевими жителями (мешканці м. Бровари Київської області) і до Головного управління Держземагентства у області із заявами про виділення земельних ділянок не зверталися, їх підписи в поданих документах підроблені. Один із власників землі, щодо якого рішення прийнято 10.06.2015, на момент відведення перебував у місцях позбавлення волі.

За позовами прокурора вказані землі сільськогосподарського призначення вартістю 1,2 млн грн повернуто в державну власність

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.