Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:32:10

На Чернігівщині спостерігається збільшення кількості пожеж у приватному житловому секторі

12.11.2015   12:34

Основною причиною такого становища є власна необережність громадян у поводженні з вогнем, порушення правил влаштування та експлуатації приладів опалення, а також електрогосподарства. Тому, рятувальниками щотижнево здійснюються відпрацювання житлового сектору громадян, під час яких до населення доводяться основні вимоги правил безпечної поведінки.

Так, 11 листопада співробітники обласного Управління ДСНС України спільно з представниками сільської ради та соціальної служби здійснили обхід житлового сектора у селі Данівка Козелецького району, поблизу якого на даний час здійснюється ліквідація масштабної торфяної пожежі.

Слід зазначити, що в цьому році на території Козелецького району виникло 203 пожежі, під час яких загинуло 9 осіб.

Під час відпрацювання особлива увага приділялась профілактичній роботі з непрацюючим населенням, людьми похилого віку, інвалідами, багатодітними та неблагонадійними родинами. Адже, як свідчить статистика, лихо найчастіше приходить у оселі саме цієї категорії громадян. Під час подвірних обходів доводилися правила пожежної безпеки під час експлуатації обігрівальних приладів, недопущення пожеж у лісових масивах, екосистемах. Крім того, рятувальники розповіли батькам про небезпеку дитячого травматизму в результаті залишення їх без відповідного нагляду та контролю.

Під час інструктажів фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій звертали увагу населення на усуненні наявних протипожежних недоліків, а також вручали профілактичні пам’ятки й листівки.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.