Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:23:05

Прилуцькі міліціонери затримали двох грабіжників

06.11.2015   07:30

На Чернігівщині правоохоронці затримали двох жителів Прилук, які, погрожуючи ножем, відібрали у пенсіонера 12 тисяч гривень та мішок горіхів.

До чергової частини Прилуцького міського відділу УМВС України в Чернігівській області надійшло повідомлення, що двоє невідомих чоловіків зухвало пограбували жителя селища Линовиця. Терміново на місце події була направлена слідчо-оперативна група.

Правоохоронці встановили, що жертвою грабіжників став 76-річний пенсіонер. Чоловік розповів, що в обід на порозі його будинку з’явилося двоє чоловіків. До пенсіонера часто приходили, як сусіди, так і незнайомі люди. Адже щоб трохи підзаробити, дідусь восени збирав та продавав волоські горіхи й гарбузове насіння. Тому він і подумав, що на порозі - чергові покупці.

Як тільки господар відчинив двері, один з чоловіків так штовхнув його, що старенький впав на підлогу. Один зловмисник тримав дідуся, а інший погрожував ножем і вимагав сказати де старий зберігає гроші. При цьому нападники зв’язали дідусеві руки й ноги.
Аби уникнути знущань, літній чоловік віддав усі свої заощадження – 12 тисяч гривень. Отримавши гроші, зловмисники прихопили з собою й мішок горіхів та господарський ніж.

Співробітники Прилуцького міськвідділу негайно розпочали пошуки нападників. Одразу вийти на їх слід правоохоронцям не вдалося, оскільки інформації було обмаль. Добре розгледіти грабіжників дідусь не зміг, бо нещодавно переніс тяжку хворобу.

Поквартирні обходи будинків і опитування сусідів дали свій результат. Міліціонери отримали приблизний опис злочинців та автомобіля, яким вони пересувалися. Був введений план «Перехоплення», про злочин поінформували сусідні органи внутрішніх справ Ніжинського, Варвинського, Ічнянського та Срібнянського районів.

В ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів оперативникам разом із працівниками ДАІ вдалося вийти на слід нападників, а за годину й затримати одного з них.

Спілкуючись із слідчим, він надав правдиві свідчення про скоєння тяжкого злочину. Близько 23-ї години був затриманий і спільник, той зізнався у скоєному. Зловмисниками виявилися двоє прилучан 1977 та 1986 року народження, старший з яких вже мав проблеми із законом.

Вони розповіли де залишили автомобіль, на якому вчинили злочин. При обстеженні автомобіля правоохоронці виявили в салоні мішок горіхів, господарський ніж і новенький планшет з документами, який зловмисник встиг придбати за дідусеві гроші.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна. Зловмисники затримані згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Начальник Прилуцького МВ підполковник міліції Руслан Крахмілець подякував особовому складу за швидке розкриття злочину та якісну роботу. На кращих працівників чекає заохочення.

Останні новини Чернігівщини

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини