Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:20:25

Укрсоцбанк судиться в Чернігові за $24 млн. з компанією з маріупольським корінням

05.11.2015   12:07Агенцiя

Господарський суд Чернігівської області розглядає позов ПАТ «Укрсоцбанк» (Unicredit Bank) до ТОВ «Геліада» (м. Чернігів) щодо стягнення 24,1 млн дол. та 40,5 млн грн. Позов заявлений за генеральним договором про здійснення кредитування від 27.05.2008.

Як третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача виступає ТОВ "Азовська нафтова компанія" (м. Маріуполь).

У 2014 році ТОВ «Геліада» стала правонаступником ТОВ «Торговий дім «Азовська нафтова компанія» (м. Маріуполь).

У червні 2008 року повідомлялося, що «Укрсоцбанк» надав трирічний кредит «Азовській нафтовій компанії» на 25 млн дол на придбання сировини в компанії «Літаско» (Швейцарія).

Засновником ТОВ «Геліада» значиться сейшельська компанія «ВД КАПІТАЛ С.А.», а «Азовської нафтової компанії» - «Вейлпауер лімітед».

Як писав Finbalance, збиток Unicredit Bank за 9 місяців склав 8,7 млрд грн. У 2014 році він задекларував збиток 2,66 млрд грн за нацстандартами фінзвітності та 3,366 млрд грн – за міжнародними стандартами фінзвітності.

Співвідношення його резервів до кредитного портфелю юросіб на 01.10.15 становило 51,3%, по фізособам - 105,8%. За даними Fitch, на кінець І кварталу рівень NPLs (кредити з про строчкою більш ніж 90 днів) і реструктурованих позик у банку складав близько 80% портфелю.

На кінець вересня значення нормативу достатності (адекватності) регулятивного капіталу було на рівні 15,57% (за вимогами НБУ має бути не менше 10%).

У І кварталі «Укрсоцбанку» довелося збільшити власний капітал на 250 млн дол. Це відбулося фактично за рахунок переоформлення в капітал кредиту, отриманого раніше від материнської структури. Наприкінці червня НКЦБФР зареєструвала випуск та проспект емісії акцій ПАТ "Укрсоцбанк" на 5,5 млрд грн.


http://finbalance.com.ua/news/Unicredit-Bank-v-Chernihovi-suditsya-za-24-mln-dol-z-pozichalnikom-z-mariupolskim-korinnyam

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини