Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:34:12

Конкурс "Асоціація з ЄС: що вона дає Україні?" серед українських регіональних журналістів

05.11.2015   09:43Агенцiя

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» та Товариство Лева у партнерстві з Фондом міжнародної солідарності (Польща) оголошують конкурс «Асоціація з ЄС: що вона дає Україні?» серед українських регіональних журналістів на найкращі опубліковані/оприлюднені матеріали, присвячені Угоді про асоціацію Україна-ЄС, її практичним аспектам, викликам та перспективам.

Конкурс є частиною проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа», що реалізується за кошти Програми «Підтримка демократії», яка фінансується з Програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Призовий фонд Конкурсу складає техніка (ноутбуки, планшети, фотоапарати, диктофони тощо).

Конкурс оголошуватиметься щодвамісяці і триватиме до листопада 2016 року. Набір на кожен новий цикл Конкурсу буде оголошено окремо.

До участі у Конкурсі запрошуються журналісти регіональних ЗМІ усіх форм (державна, комунальна, приватна) та типів (теле- та радіокомпанії, друковані та онлайн-медіа) власності.

Вимоги до матеріалів:

1. До участі у Конкурсі допускаються матеріали, які стосуються європейської інтеграції  України з особливим акцентом на  реалізацію Угоди про асоціацію (УА) з ЄС чи готовність України (бізнесу, інституцій, законодавства тощо)  до її імплементації.
Зокрема, вітаються матеріали, присвячені
конкретним результатам тимчасового застосування УА, яке триває понад рік;
проблемам, що виникають при застосуванні УА;
початку реалізації з 1 січня 2016 року прописаної в Угоді глибокої та всеосяжної Зони вільної торгівлі;
проблематиці УА в контексті відносин Україна-ЄС-Росія;
прикладам успішної діяльності українського бізнесу на ринку ЄС;
виконанню Україною Порядку денного асоціації.

Очікуємо також матеріалів, присвячених євроінтеграційній тематиці загалом на прикладі конкретних подій та процесів у регіонах, перейняттю досвіду ЄС у повсякденному житті громад та державних інституцій – наприклад, у тому що стосується екології, енергозбереження, транспорту, адміністративних послуг тощо.

2. Матеріали, що надсилаються на розгляд Конкурсної комісії, повинні бути оприлюднені (в ефірі регіональних телерадіокомпаній/ на шпальтах регіональних друкованих видань/ на веб-сторінках онлайн-ЗМІ) упродовж періоду з 1 червня по 1 листопада 2015 року.

3. Кожен регіональний журналіст, що бере участь у Конкурсі, має надіслати щонайменше 3 (три) та щонайбільше 5 (п’ять) авторських матеріалів.

4. Матеріали, що не відповідають тематиці Конкурсу, розглядатися не будуть.

5. Матеріали мають бути оприлюднені/опубліковані українською або російською мовами.

6. Мінімальний обсяг сюжетів для телебачення та радіо – 3 хвилини, максимальний – 30 хвилин. Мінімальний обсяг матеріалів для газет та онлайн-ЗМІ – 5 тис. друкованих знаків (з пробілами), максимальний – 12 тис. знаків.

7. Матеріали, подані до участі у Конкурсі, не рецензуються, організатори Конкурсу не ведуть листування з авторами щодо змісту текстів чи сюжетів.

8. Матеріали у вигляді лінків (для газет допустимі PDF-файли) мають надсилатися на адресу eucontest.ua@gmail.com з позначкою "Конкурс".
Результати Конкурсу визначає журі, до складу якого запрошені експерти з питань європейської інтеграції та профільні журналісти.

Усі учасники Конкурсу отримають повідомлення із результатами на початку грудня 2015 року.

ДЕДЛАЙН для подачі заявок: 17 листопада, 18:00.

Додаткову інформацію можна отримати у координатора Конкурсу: Наталії Сад, Інтерньюз-Україна, за телефоном: 050 930 84 39 або e-mail: nsad@internews.ua.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини