Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:14:41

Дві третини всіх дітей, які помирають у віці до 18 років, потребують паліативної допомоги. ВІДЕО

31.10.2015   12:02Агенцiя

Комплексний підхід дозволяє покращити якість життя пацієнта та членів його родини, які зіштовхнулися з невиліковною недугою. А такими, за класифікацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, визначено 574 хвороби.

На прес-конференції за підсумками реалізації проекту «Паліативна допомога дітям: від розуміння до реальних дій», яку провела громадська організація “Чернігів Європейський”, піднімались питання про значення такої допомоги для тяжкохворих дітей, про особливості проведення просвітницької роботи для громади, щодо проблем та перспектив розвитку паліативної допомоги в обласному центрі.

Результатом низки благодійних заходів стала адресна допомога на придбання ліків онкологічно хворим дітям — двом чотирирічним хлопчикам з багатодітних родин. 50% вартості лікування хворих компенсує держава, ще половину коштів на так звану «супроводжувальну терапію»мають знаходити батьки. 20 тисяч гривень, необхідних для підтримки, збирали волонтери та небайдужі чернігівці.

Серед найбільш розповсюджених хвороб, що передбачають надання паліативної допомоги дітям, онкологія – кожен третій випадок. Також, за даними Міністерства охорони здоров’я України, торік 17,5 тисяч малюків з вродженими та генетичними хворобами, ураженнями нервової системи, перинатальними патологіями, ВІЛ/СНІДом потребували консультативної допомоги фахівців з лікування болю, виїзних бригад вдома чи в хоспісі.

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.