Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:14:21

Піротехніки знищили три боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни

29.10.2015   07:32

27 жовтня група піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС у Чернігівській області вивезла у спеціально відведені місця і о 13:00 знищила 152 мм артилерійський снаряд, а о 16:00 - 2 авіаційні бомби ФАБ-50 часів Великої Вітчизняної війни.

Ці боєприпаси були знайдені 26 жовтня під час проведення земляних робіт у с. Пекарів Сосницького району місцевим мешканцем на своїй присадибній ділянці та жителями с. Оболоння Коропського району на лугу поблизу даного населеного пункту.

Про це люди одразу повідомили рятувальників. Коли останні прибули за викликами, то у першому випадку вони ідентифікували небезпечну знахідку, як 152 мм артилерійський снаряд, а у другому - як дві фугасні 50-ти кілограмові авіаційні бомби ФАБ-50.

Співробітники міліції одразу взяли під охорону місця виявлення вибухонебезпечних предметів. Під час додаткового обстеження рятувальниками прилеглої території інших боєприпасів не знайдено.    


У зв’язку з цим, нагадуємо, що у разі виявлення вибухонебезпечних або схожих на них предметів необхідно негайно повідомити
рятувальників за номером "101" або міліцію за номером "102". При цьому забороняється торкатися руками, розкопувати або переносити боєприпаси, а тим більше розбирати їх. Місце небезпечної знахідки слід позначити за допомогою палиці та яскравої тканини і не підпускати до нього сторонніх людей.
Знешкодженням вибухонебезпечних предметів мають займатися лише фахівці цієї справи.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини