Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:20:33

Верховний Суд України підтвердив правомірність вимог прокуратури області в цивільній справі щодо стягнення боргу в сумі 1 млн. грн.

22.10.2015   18:13Агенцiя

Верховним Судом України поставлено крапку в цивільній справі за позовом прокуратури області в інтересах державного банку ПАТ «Укрексімбанк» про звернення стягнення на предмет іпотеки за кредитним договором.

Місцевий суд Чернігова, враховуючи положення законодавства та наявну у позичальника заборгованість за кредитом у розмірі понад 1 млн грн, задовольнив вимоги прокурора в повному обсязі.

Проте суди вищих інстанцій, незважаючи на судову практику розгляду справ вказаної категорії, пославшись на мораторій задоволення вимог кредиторів, з такими доводами не погодились і рішення суду першої інстанції скасували.

Дотримуючись принципової правової позиції прокуратурою області  підготовлено заяву про перегляд незаконних судових рішень Верховним Судом України.

Як наслідок, оскаржувані рішення судів апеляційної та касаційної інстанції скасовано, а рішення суду першої інстанції про задоволення позову прокурора залишено в силі.


Довідково:

За правовою позицією Верховного Суду України мораторій є відстроченням, а не звільненням від виконання зобов’язання та ніяким чином не передбачає втрату кредитором права на звернення стягнення на предмет іпотеки (застави) в разі невиконання боржником зобов’язань за договором.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини