Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:44:03

Міліція затримала серійного квартирного злодія, який не гребував навіть шкарпетками й нижньою білизною

20.10.2015   08:18

Працівники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС затримали квартирного крадія, на рахунку якого близько двадцяти крадіжок.

Як розповів начальник Чернігівського міського відділу УМВС в Чернігівській області підполковник міліції Антон Шевцов, до чергової частини надійшло повідомлення від 51-річної чернігівки, що в її квартирі пошкоджені вікна. Жінка вийшла з будинку у справах всього на пару годин, а повернувшись, виявила відчинені вікна.

На місце події негайно виїхали правоохоронці. Зі слів заявниці, порядок речей в квартирі нібито порушений не був, але якось дивно виглядала купа подушок на ліжку.  Підійшовши ближче, оперативники знайшли крадія, який і причаївся під подушками. Зловмисника затримали. В ході подальшої перевірки працівники міліції встановили, що затриманий 23-річний крадій раніше притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини, але отримав умовний термін покарання.

В подальшому правоохоронці встановили, що молодик кілька років поспіль працював у фірмі, яка займалася встановленням металопластикових вікон. Навчившись встановлювати вікна, робітник навчився їх і відкривати. Покинувши легальний бізнес, хлопець зайнявся пошуками легкого заробітку. Видивлявся увечері квартири на перших-других поверхах, де не горіло світло. Використовуючи свої навички, відкривав вікна та потрапляв середину. Викрадав все, що мало будь-яку цінність: телевізори, ноутбуки, кавомолки, міксери, керамічні каструлі, електрочайники, шуби, харчі, постільну білизну, парфуми, не гребуючи навіть новими шкарпетками та нижньою білизною, кросівками, цукерками і алкоголем. Все викрадене закладав у ломбарди або продавав на ринках міста.

Крадій повідомив правоохоронцям, що гроші йому потрібні були на лікування матері. Але весь час чомусь приписував їй різні захворювання. Як в подальшому з'ясувалося, все хлопець витрачав на розваги.

Антон Шевцов повідомив, що затриманий надав правдиві свідчення майже за двома десятками крадіжок. Його затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. За всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) - що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини