Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:24:52

З місцевого бюджету для дільничних лікарів закупили 112 тонометрів і стетоскопів, - О. Соколов

20.10.2015   07:54Агенцiя

Чернігівські медики отримали 112 комплектів тонометрів і стетоскопів.

Життєво необхідним обладнанням їх забезпечено за сприяння міського голови Олександра Соколова.

Саме до мера міста звернулися працівники сфери охорони здоров’я з проханням виділити гроші для поліклінік і поліклінічних відділень медичних закладів на покупку такого потрібного обладнання, адже воно значно полегшить та зробить якіснішою роботу дільничних лікарів.

Міська влада традиційно підтримує чернігівську медицину, не покладаючись виключно на державу. Державне фінансування залишає бажати кращого, тож з ініціативи Олександра Соколова з бюджету обласного центру регулярно виділяють приблизно 80 млн гривень на підтримку системи охорони здоров’я.

«167 мільйонів виділяє держава, але цього недостатньо в сучасних умовах, а тому ми збільшили бюджет медицини до 250 мільйонів гривень. Це значні кошти, але вони життєво необхідні, задля піклування про наше населення, про його здоров’я, від маленьких чернігівців до найстарших», - наголосив мер міста.

Треба зазначити, що протягом останніх років вдалося реалізувати багато міських програм щодо енергозбереження в медзакладах, придбання додаткового обладнання. Зокрема в Чернігові вже роблять складні операції на відкритому серці, що раніше були можливими лише в столиці. Лікарні обласного центру забезпечені флюорографами, поповнюються стоматустановками, апаратами УЗД тощо.


P.R.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини