Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:44:56

У Козелецькому районі триває ліквідація загорання торфу

15.10.2015   17:57

Вже тиждень триває ліквідація на окремих осередках загоряння торф'яного поля у селі Даньовка Козелецького району. Проблема їх гасіння полягає в нестачі води у меліоративних каналах. Тож рятувальникам доводиться витрачати чимало часу та матеріальних ресурсів на ліквідацію пожеж.

14 жовтня внаслідок необережного поводження з вогнем невстановленої особи сталося загоряння сухої трави та торфу на цьому ж полі. На цей час загальна площа пожежі склала 5,3 гектара.

Для її ліквідації 15 жовтня сформовано зведений загін Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області у складі тринадцяти осіб та чотирьох одиниць техніки. Серед останніх – потужна насосна станція, яка здатна забезпечити щосекундну подачу 110-ти літрів води на гасіння, та спецавтомобіль з двома кілометрами водяних рукавів.

Рятувальники працюватимуть на місці пожежі цілодобово. Для цього вони встановили щогли з освітлювальними прожекторами, електрогенератори, розгорнули штаб пожежогасіння, намет та польову кухню.

З початку року саме нехтування елементарних правил пожежної безпеки громадянами призвело до виникнення 876 пожеж в екосистемах, під час яких вогнем пройдено 165 гектарів настилу в лісі, 29 гектарів торфовищ, 15 гектарів сільгоспугідь та 3312 гектарів сухої рослинності на відкритій території.

Тож закликаємо всіх дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок.

Аби уникнути пожеж в екосистемах, дотримуйтесь наступних правил:
• не розводьте багаття у лісі;
• намагайтесь не палити в лісі, не кидайте недопалки на землю, особливо там, де наявна суха підстилка;
• не залишайте просякнуті бензином та іншими горючими речовинами ганчірки;
• не використовуйте на полюванні пижі, виготовлені з пожежонебезпечних матеріалів;
• не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини