Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:47:11

Рятувальники провели рейдову перевірку будинків підвищеної поверховості

06.10.2015   17:50

6 жовтня у Чернігові фахівці міського відділу та обласного Управління ДСНС здійснили рейдову перевірку стану забезпечення протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості (більше 10 поверхів). Слід зазначити, що їх кількість в обласному центрі складає 33, з яких 30 житлових.

Нажаль, результати перевірки невтішні. Через недбале ставлення як з боку комунальників і балансоутримувачів, так і самих мешканців будинків до забезпечення пожежної безпеки призвело до того, що у більшості споруд системи димовидалення та підпору повітря у ліфтові шахти, установки автоматичної пожежної сигналізації знаходяться в непрацездатному стані.

Пожежні крани не укомплектовані стволами та рукавами, демонтовані кнопки дистанційного пуску насосів підвищувачів тиску води в протипожежному водогоні.

Відсутнє аварійне та евакуаційне освітлення сходових клітин. Крім того, деякі мешканці самовільно встановлюють перегородки у коридорах загального користування, захаращують їх меблями, в результаті чого перекривається доступ до систем протипожежного захисту.

Сигнали про спрацювання систем автоматики не виведено на пульти пожежного спостерігання, що могло б сприяти своєчасному виявленню пожежі на початковій стадії.
 
Все це в свою чергу створює загрозу життю людей, адже в кожному з цих будинків проживає близько 300 мешканців, а вище зазначені порушення не дозволять своєчасно виявити осередок загоряння, сприятимуть його поширенню на значну площу, створять перешкоди для безпечної евакуації мешканців та заважатимуть швидкому пожежогасінню.
   
Становище ускладнюються ще й тим, що на озброєнні рятувальників міста відсутня спеціальна пожежна автодрабина висотою підйому більше 30 метрів для гасіння пожеж та рятування людей з висотних будинків.
   
За результатами перевірки фахівцями ДСНС будуть підготовлені відповідні листи до комунальних організацій  та балансоутримувачів щодо приведення в працездатний стан систем протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості міста. Мешканцям же квартир хотілося б нагадати про необхідність дотримання правил пожежної безпеки. А тим, хто псує засоби протипожежного захисту, потрібно замислитися над тим, що подібні дії створюють небезпеку життю людей.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.