Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:36:30

Чернігів готується до святкування Дня захисника України та Дня українського козацтва

03.10.2015   09:09

В Чернігівській міській раді відбулось засідання організаційного комітету з підготовки та проведення святкових заходів до Дня захисника України та Дня українського козацтва за участю заступника міського голови – керуючого справами виконкому Станіслава Віхрова.

Члени організаційного комітету, в складі якого представники департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, начальники відділів та управлінь міської ради, козацькі громадські організації, обговорили підготовку до свята та внесли свої пропозиції до плану заходів.

За словами Станіслава Віхрова, всі відповідальні особи, які беруть участь в організації святкових заходів, повинні з великою відповідальністю поставитися до підготовки урочистостей, чітко відпрацювати сценарій проведення заходів та забезпечити активну участь громадськості в цьому святі.

«В ці дні ми повинні гідно вшанувати бойовий подвиг, мужність та самовідданість тих людей, які віддали своє життя заради  благополуччя українського народу, за волю та незалежність рідної землі», - зазначив С. Віхров.

Начальник управління культури міської ради Юрій Ткач оголосив попередній план заходів. За його словами, основні заходи пройдуть 14 жовтня. Ю. Ткач зазначив, що відповідним службам необхідно звернути увагу на упорядкування територій, прилеглих до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань загиблих героїв.

Цього дня зранку в усіх храмах міста відбудеться молебень за загиблими. Керівництво міста й області, представники громадськості покладуть квіти до пам’ятника Т. Г. Шевченку та пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність», а потім урочистою ходою пройдуть до скверу ім. М. Попудренка, де відбудеться покладання квітів до стенду Небесна Сотня та до братської могили бійців, які загинули під час визволення обласного центру у вересні 1943 року. На Красній площі до уваги всіх присутніх буде представлена виставка військової техніки.

Після цього в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка відбудуться урочисті збори.

Крім того, козацькі організації цього дня планують поповнити свої лави юними козачатами, а також почастувати чернігівців і гостей міста справжнім козацьким кулешем.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.