Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:45:28

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, а в Україні це також і День ветерана

01.10.2015   09:43Агенцiя

Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року приєдналася до святкування цього дня.

Мета відзначення цього дня – нагадати кожному  про обов’язок бути турботливими та  милосердними до найповажнішої частини  суспільства.

На Чернігівщині, де третину населення становлять громадяни віком після 60-ти років,  людьми такої категорії  опікується КЛПЗ «Обласний госпіталь для  інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни». За словами головного лікаря закладу Володимира Товчиги, щорічно госпіталь надає  медичну та реабілітаційну допомогу понад 2 тис. чоловіків та жінок переважно  похилого віку.

«У нашому закладі працює два відділення – реабілітаційно-терапевтичне та реабілітаційно-неврологічне, де широко застосовуються  фізіотерапевтичні методи лікування, масаж, лікувальна фізкультура, тренажери, тобто, весь комплекс, який  можна призначати людям в  залежності від їхнього стану. Приємно, що про нас ніколи не забуває як обласна, так  і міська  влада. Завдяки їхній турботі, а також  уваги з боку  спонсорів, наш заклад має все необхідне для того, щоб  пацієнти почувалися  тут, як вдома. Немає проблем із  медикаментами, харчуванням, проведенням дозвілля  для  наших  стареньких. В нас працює злагоджений  і турботливий  персонал, які  –  від молодшої  медичної сестри і до  завідувачів відділень – докладають неабияких зусиль, щоб  громадяни  похилого віку повною мірою відчували  жагу до життя. На щастя, нам вдається  підтримувати заклад в належному  стані – маленькі, затишні  палати на  4-2 ліжка, оснащені всім  необхідним для людей з обмеженими фізичними можливостями, є візочки, ходунки, інше засоби для пересування. Одночасно можемо приймати на лікування до 100 пацієнтів», – наголошує Володимир  Товчига.


Умовами перебування у закладі задоволені і його пацієнти.
 
80-річний  житель Корюківки розповідає: «Я вже понад 10 років  майже постійно  лікуюся тут і знаю – лише  завдяки  медичному персоналу госпіталю, мені вдається не тільки  порівняно нормально  себе почувати, а і  займатися вихованням  онуків».
 
Бабуся трьох онучок з Чернігова додає: «Медики госпіталю вже стали для мене начебто  другою родиною. Так як вони лікують та доглядають мене тут, мабуть, в жодній з інших лікарень не буває. Я люблю цих людей і зичу їм  терпіння».
 
76-річний прилучанин говорить: «У  госпіталі мене все влаштовує – наявність ліків, фізпроцедур, телевізори в палатах і  хороше  харчування. Ми, старі люди, знаємо – якщо до нас так ставляться  лікарі – значить, ми ще комусь потрібні!».

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.