Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:11:12

"Лісоград" – символ пам’яті про героїчне минуле Чернігівщини

28.09.2015   10:39

25 вересня, у п’ятницю, у Щорському районі відзначили 72-у річницю визволення від нацистських загарбників та День партизанської слави.

Традиційне покладання квітів до пам’ятників партизанам та Невідомому солдату в с. Єліне та на території меморіального комплексу «Лісоград» символізувало скорботу та священну пам’ять про героїв Другої світової, що звільняли рідну землю від жорстокого ярма загарбників.

Щира шана висловлювалась ветеранам війни, представникам ветеранських організацій, які й сьогодні для своїх нащадків є прикладом мужності і патріотизму. Ветеранам було вручено ювілейні медалі «70 років визволення України від фашистських загарбників», відзнаки облдержадміністрації та обласної ради.

В урочистостях взяли участь представники обласної державної адміністрації, керівники району, мешканці Щорса.

Присутність на заході бійців – учасників антитерористичної операції підкреслювала важливість пам’ятати про героїчне минуле країни та об’єднуватись заради захисту нашого сьогодення і майбутнього.

Тема патріотизму, національної свідомості, спадковості поколінь була головним лейтмотивом заходу. Вона звучала і в урочистих виступах, і під час святкової концертної програми, екскурсій в Музеї історії партизанського руху на Чернігівщині та на території музейно-меморіального комплексу партизанської слави «Лісоград».

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.