Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:51:31

За втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність кримінальна відповідальність

23.09.2015   12:40Агенцiя

Актуальною проблемою сьогодення є негативний вплив дорослих на моральний розвиток неповнолітніх. Найнебезпечніший – втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.

На Прилучинні правоохоронцями припинено протиправну діяльність дорослого, який, вплинувши на свідомість дітей, заохотив їх до вчинення крадіжок. Ця група із шести чоловік, серед яких було двоє неповнолітніх та одна малолітня особи, викрадала особисте майно громадян, у тому числі з проникненням до приміщень та житла.
 
Розслідуванням встановлено 19 таких фактів, із них за участю дітей – 3.

Після проведення досудового розслідування 17.09.2015 прокурором направлено до суду обвинувальний акт стосовно п’яти осіб за ч. 2, 3 ст. 185 КК України.
 
Дії повнолітнього злочинця, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів, та який втягнув неповнолітніх у злочинну діяльність, кваліфіковано ще і за ч. ч. 1, 2 ст. 304 КК України.

Прокурором стосовно малолітньої особи, яка на момент вчинення суспільно-небезпечного діяння не досягла віку кримінальної відповідальності, до суду направлено клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру.
            
 
За матеріалами  Прилуцької міжрайонної прокуратури   

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини