Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:51:24

Обласним відділенням Фонду забезпечується своєчасне фінансування матеріального забезпечення

21.09.2015   16:41Агенцiя

Обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності здійснює виплати матеріального забезпечення по листках непрацездатності своєчасно та в повному обсязі.

Так, загальна сума нарахованих страхувальниками допомог по тимчасовій непрацездатності за I півріччя поточного року становила 41 583 663,76 грн.

Для отримання фінансування за рахунок коштів Фонду роботодавцю необхідно подати до робочого органу обласного відділення Фонду (міжрайонних або Чернігівської міської дирекцій), заяву-розрахунок.

Підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, а в разі роботи за сумісництвом – копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи.

Нагадаємо, що допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням, виплачується Фондом застрахованим особам починаючи з шостого дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення медико-соціальною експертною комісією інвалідності (встановлення іншої групи, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності), незалежно від звільнення застрахованої особи в період втрати працездатності. Вищезазначена допомога застрахованим особам призначається та надається за основним місцем роботи та за сумісництвом у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу), залежно від страхового стажу.

26 червня 2015 року було прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 439 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2001 року № 1266 «Про обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням».

У зв’язку з цим, з четвертого липня цього року (з дати набрання чинності Постанови), для обчислення середньої заробітної плати для розрахунку допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, необхідно застосовувати Порядок № 1266 зі змінами, затвердженими постановою КМУ № 439.

Звертаємо увагу, що своєчасність отримання соціальних виплат залежить від злагодженої взаємодії комісій (уповноважених) із соціального страхування та бухгалтерій страхувальників (підприємств, установ і організацій) щодо оформлення документів, які є підставою для призначення та нарахування матеріальної допомоги за рахунок коштів Фонду.

Прес – служба виконавчої дирекції обласного відділення Фонду

 

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини