Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:41:50

Міліція вилучила у мінял 190 тисяч гривень

18.09.2015   16:40

Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Чернігівській області постійно вживає заходи, спрямовані на припинення протиправної діяльності, пов'язаної з незаконним обміном валют на території області.

Через певну нестабільність на фінансовому ринку країни на Чернігівщині дещо збільшилася кількість фактів незаконного обміну валют. Особливо це помітно в Чернігові, Ніжині, Прилуках та прикордонних районах області.

Керівництвом УМВС було ініційоване проведення оперативно-профілактичних заходів з цільового відпрацювання нелегальних пунктів обміну валют та осіб, які займаються їх нелегальним обміном на території області.

На порушників уже складено та направлено до суду 71 протокол про адміністративні правопорушення, передбачених статтею 162 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил про валютні операції) - тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від тридцяти до сорока чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей.

У мінял вилучені значні суми у національній валюті, доларах США, євро та російських рублях. В гривневому еквіваленті це становить понад 190 тисяч гривень.

Незважаючи на вжиті правоохоронцями заходи, кількість осіб, які здійснюють незаконні валютні операції, не зменшується. Насамперед це пов'язано з недосконалістю законодавства, оскільки відповідальність передбачає собою попередження або накладення штрафу у розмірі від 510 до 748 гривень.

Як показує практика, у більшості випадків суди обмежуються лише покаранням у вигляді попередження та поверненням правопорушникам вилучених грошових коштів.

Міліція Чернігівщини продовжує комплекс заходів, спрямованих на документування протиправної діяльності нелегальних пунктів обміну іноземних валют та осіб, які займаються незаконним обміном.

СЗГ УМВС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини